• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Moto2: Αγώνας
Τίτλος για Bagnaia, νίκη για Marini!
Νέα 04/11/2018 - 06:49

Ο Τίτλος της κατηγορίας Moto2 κρίθηκε στον Αγώνα της Μαλαισίας, με τον Pecco Bagnaia να παίρνει την τρίτη θέση και μαζί τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή!
 

Ο Ιταλός ήθελε ένα βάθρο για να εξασφαλίσει τον Τίτλο και το πέτυχε, κάνοντας μια πάρα πολύ καλή εκκίνηση από το τέλος της δεύτερης σειράς.

 

Εξίσου καλός στην εκκίνηση ήταν και ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Miguel Oliveira, ο οποίος έφυγε δυνατά από την 7η θέση και βρέθηκε αμέσως πίσω από τον Bagnaia.

 

Αυτός που έκλεψε την παράσταση όμως ήταν ο Luca Marini, με τον Ιταλό να ανεβαίνει γρήγορα στην πρώτη θέση και να την κρατά μέχρι το τέλος.

 

Ο Bagnaia πέρασε για λίγο διάστημα πίσω από τον Bagnaia, προτού περάσει μπροστά από τον αντίπαλό του.

 

Ο Πορτογάλος ήξερε ότι θα έπρεπε να κυνηγήσει τη νίκη και να ελπίζει ότι ο Pecco δεν θα τερμάτιζε στο βάθρο, ώστε να κριθεί η μάχη του Τίτλου στην Valencia.

 

Με μια σειρά γρήγορων γύρων κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του από τον Marini στην πρώτη θέση.

 

Όμως ο Marini αντέδρασε και ο Oliveira δεν είχε το κάτι παραπάνω στο τέλος, συμβιβαζόμενος με τη δεύτερη θέση.

 

Ήταν μια φοβερή εμφάνιση για τον Marini και η πρώτη νίκη της καριέρας του, που ήρθε σε έναν τρομερά απαιτητικό Αγώνα, σε δύσκολες συνθήκες.

 

Πίσω από τους δυο μπροστά, ο Pecco Bagnaia κρατούσε την τρίτη θέση. Πίσω του ήταν ο Mattia Pasini, ο οποίος σε κάποιο σημείο του Αγώνα τον πλησίασε απειλητικά.

 

Όμως ούτε και ο Pasini μπόρεσε στο τέλος να κυνηγήσει την τρίτη θέση, Έτσι στον τελευταίο γύρο όλα είχαν κριθεί.

 

Ο Bagnaia πανηγύρισε τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο και τον πρώτο Τίτλο της SKY VR46 στο Πρωτάθλημα.

 

Μετά τον Morbidelli πέρυσι, έγινε ο δεύτερος οδηγός από την Ακαδημία του Valentino Rossi που κατακτά έναν Παγκόσμιο Τίτλο.

 

Ο Vale ήταν εκεί, παρακολουθώντας όλο τον Αγώνα της κατηγορίας, δίνοντας θερμά συγχαρητήρια στη συνέχεια τόσο στον αδερφό του, τον Marini, όσο και στον Bagnaia.

 

Ο Oliveira δήλωσε - και πρέπει να είναι σίγουρα - υπερήφανος για τη συνολική του προσπάθεια φέτος, κυνηγώντας μέχρι σχεδόν το τέλος το όνειρο του Τίτλου.

 

Από εκεί και πέρα, πίσω από τους τρεις οδηγούς (Marini-Oliveira-Bagnaia) που βρέθηκαν στο βάθρο, τερμάτισε ο Mattia Pasini.

 

Πιο πίσω, ο Fabio Quartararo κέρδισε τη μάχη για την 5η θέση από τον Lorenzo Baldassarri στην τελευταία στροφή της πίστας.

 

Αν και ξεκίνησε από την pole position, ούτε σε αυτόν τον Αγώνα δεν κατάφερε να πάρει μια νίκη για τους Ισπανούς ο Alex Marquez.

 

Ο Marquez ήταν έβδομος, μπροστά από τον Brad Binder που δεν κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στον Αγώνα της Sepang όπως πέρυσι, όταν ανέβηκε στο βάθρο.

 

Οι Marcel Schrotter και Joan Mir ήταν οι οδηγοί που έκλεισαν τη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Sepang MotoGP: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Moto3: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα