• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang MotoGP: Αγώνας
9η νίκη για Marquez, έπεσε από 1ος ο Rossi!
Νέα 04/11/2018 - 08:18

Μια ακόμα νίκη στο ενεργητικό του, την 9η για φέτος, πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Marc Marquez, ο οποίος κέρδισε τον Αγώνα στην Sepang.

 

Ο Ισπανός ήταν ένας από τους τρεις οδηγούς που ξεχώρισαν στις πρώτες θέσεις, μαζί με τον Valentino Rossi και τον Johann Zarco.

 

Ο Rossi έκανε εξαιρετική εκκίνηση και κρατούσε το προβάδισμα για σχεδόν 16 γύρους, όταν ήρθε ένα από τα σπάνια λάθη του σε Αγώνα.

 

Οδηγώντας πολύ ωραία την Yamaha του και κρατώντας έναν εντυπωσιακό ρυθμό, ο Rossi ήταν πολύ κοντά στο να πάρει την 1η του νίκη για φέτος και τη 2η συνεχόμενη της Yamaha.

 

Έφτασε στους τελευταίους πέντε γύρους με μια διαφορά 6-7 δέκατα από τον Marquez και συνέχιζε να δείχνει ένα δυνατό πρόσωπο.

 

Το μόνο ερωτηματικό ήταν το πως θα άντεχαν τα ελαστικά του στην «καυτή» άσφαλτο της Sepang, που ξεπέρασε σε θερμοκρασία τους 50 βαθμούς.

 

Ο Marc δεν έκανε τόσο καλή εκκίνηση, ενώ τα ελαστικά του υπερθερμαίνονταν και γι’ αυτό έκοψε λίγο το ρυθμό του για να τα κρυώσει.

 

Στο τέλος ένοιωθε καλά και άρχιζε να πλησιάζει τον Valentino Rossi, αλλά το λάθος του Ιταλού δεν μας επέτρεψε να δούμε μια δυνατή μεταξύ τους μάχη.

 

Τα θέματα πρόσφυσης της Yamaha στους τελευταίους γύρους ήταν και ο λόγος που ο Johann Zarco δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί στον Alex Rins.

 

Ο οδηγός της Suzuki πέρασε εύκολα τον Γάλλο και πήρε τη δεύτερη θέση, μια ακόμα επιβεβαίωση για το πόσο σημαντική είναι η άνοδος του Κατασκευαστή στο Πρωτάθλημα.

 

Γράφοντας για Κατασκευαστές, να σημειώσουμε ότι η Honda πήρε και τον Τίτλο στους Κατασκευαστές, τον 24ο, μετά το τέλος του σημερινού Αγώνα.

 

Με τον Rins να περνά τον Zarco, ο Γάλλος συμβιβάστηκε στην τρίτη θέση κι ένα δεύτερο συνεχόμενο βάθρο στην πίστα της Sepang.

 

Ο Vinales δεν έκανε καλή εκκίνηση. Ξεκίνησε 11ος και εκεί ήταν στα πρώτα λεπτά του Αγώνα, καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει μερικές πολύτιμες θέσεις.

 

Έτσι δεν μπόρεσε να μείνει κοντά στους μπροστά οδηγούς. Είχε τον ίδιο ρυθμό με αυτούς, αλλά το καλύτερο που μπορούσε να πάρει σήμερα ήταν η 4η θέση.

 

Στην πέμπτη θέση έβαλε τη μοτοσυκλέτα του ο Dani Pedrosa, σε έναν καλό Αγώνα για τον Ισπανό, ενώ πίσω του τερμάτιζε ο Dovizioso.

 

Για την Ducati δεν ήταν η εμφάνιση που περίμεναν στην Μαλαισία και στο στεγνό. Ο Dovi τερμάτισε 6ος αλλά και 11’’ από την κορυφή και ήταν η καλύτερη Ducati.

 

Ο Miller πήρε το ρίσκο και έβαλε το μεσαίο πίσω ελαστικό που δεν το προτίμησε κανείς άλλος και τελικά τερμάτισε 8ος, πίσω από τον Bautista που πήρε την 7η θέση.

 

Στη δεκάδα πήρε θέση και ο Danilo Petrucci που δεν απέφυγε ένα σοβαρό λάθος στον Αγώνα.

 

Πάρα πολύ συγκινημένος ήταν ο Hafizh Syahrin, ο οποίος πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην 10η θέση κλαίγοντας από τη χαρά του για την παρουσία του στον 1ο του ενός έδρας Αγώνα στη μεγάλη κατηγορία.

 

Στην αρχή του Αγώνα ο Andrea Iannone ήταν πίσω από τον Marquez, όταν ο τελευταίος είχε ένα γλίστρημα.

 

Ο Marc το έσωσε και πάλι, αλλά ο Iannone ήταν τόσο κοντά του που ενστικτωδώς αντιδρώντας πίεσε λίγο παραπάνω το φρένο του για να μην υπάρξει επαφή και έπεσε.

 

Ο Valentino Rossi επανήλθε στον Αγώνα μετά την πτώση του και τερμάτισε στην 18η θέση, η πρώτη φορά μετά την Αργεντινή που δεν παίρνει βαθμούς.

Επόμενο άρθρο »

Ένα πράγμα μένει ν’ αλλάξουμε!

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα