• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Moto3: Αγώνας
Νίκη και Τίτλος για Martin, 5ος ο Bezzecchi!
Νέα 04/11/2018 - 05:23

Ο Τίτλος της κατηγορίας Moto3 κρίθηκε τελικά στον Αγώνα της Μαλαισίας, με τον Jorge Martin να είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της κατηγορίας Moto3!

 

Ο Ισπανός ξεκίνησε αποφασισμένος και ήταν πολύ δυνατός από την pole position, αλλά στο τέλος του πρώτου γύρου έπεσε στην 5η θέση!

 

Στη συνέχεια υποχώρησε ακόμα και στην 10η, προτού θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του, ένα σχέδιο που τον ανέδειξε σε Παγκόσμιο Πρωταθλητή!

 

Ήταν περίπου 3 γύρους πριν από το τέλος όταν ο Jorge Martin ανέβασε την απόδοσή του και έκανε γρήγορα μια διαφορά από τον δεύτερο.

 

Εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη δύναμή του στο τρίτο κομμάτι της πίστας, λίγο πριν τις δυο μεγάλες ευθείες.

 

Κάνοντας εκεί μια διαφορά περίπου στα έξι δέκατα, άφησε τους πίσω του να δίνουν τη μάχη για τη δεύτερη θέση.

 

Σ’ αυτό το γκρουπ των οδηγών ήταν και ο Marco Bezzecchi που όσο μάχονταν με τους άλλους, τόσο η διαφορά του Martin μπροστά μεγάλωνε.


Τίποτα δεν θα μπορούσε να σταματήσει τον Martin από το να πάρει τη νίκη. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς με μια 4η θέση του Bezzecchi ο Τίτλος θα κρινόταν στην Valencia.

 

O Bezzecchi είχε ξεκινήσει πολύ καλά και οδηγούσε την κούρσα, όταν ένας επιθετικός Darryn Binder τον έβγαλε εκτός γραμμής κι έχασε αρκετό χρόνο.

 

Επανήλθε όμως στο προσκήνιο και στις μάχες, είχε μερικές επαφές με κάποιους αντιπάλους του (ανάμεσά τους και με τον Martin) πιέζοντας στο όριο για το αποτέλεσμα.

 

Όταν ο Martin ξέφευγε μπροστά, ο Bezzecchi είχε μπλεχτεί στις μάχες για τη δεύτερη θέση. Ωστόσο ούτε αυτή θα κρατούσε στο τέλος.

 

Απογοητευμένος περνούσε τη γραμμή τερματισμού στην 5η θέση, βλέποντας τον Martin να πανηγυρίζει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

 

Οπωσδήποτε αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στους δυο αυτούς οδηγούς που τα έδωσαν όλα για τη Νίκη.

 

Στους διεκδικητές μέχρι τέλους ήταν και ο Fabio Di Giannantonio. Ο Ιταλός ανέβασε την απόδοσή του στους τελευταίους γύρους, αλλά τελικά τερμάτισε στην 6η θέση.

 

Επέστρεψε απογοητευμένος στο γκαράζ της ομάδας του, καθώς και αυτός περίμενε κάτι παραπάνω.

 

Στο βάθρο των νικητών, μαζί με το νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή της κατηγορίας τον Jorge Martin, ήταν και το δίδυμο της Leopard Racing.

 

Ο Lorenzo Dalla Porta ήταν ο κερδισμένος της μάχης για τη δεύτερη θέση, κρατώντας πίσω του τον Enea Bastianini που και πάλι ήταν δυνατός στο τέλος.

 

38χιλ μακριά από το βάθρο τερμάτισε ο Albert Arenas, στην 4η θέση, ενώ πίσω από τους Bezzecchi και Di Giannantonio τερμάτισε ο Darryn Binder.

 

Ο Ν. Αφρικανός ήταν πολύ επιθετικός από το ξεκίνημα και έκανε έναν ακόμα καλό Αγώνα στην Moto3.

 

Στη δεκάδα των πρώτων ήταν ο Tony Arbolino, που κυνήγησε ακόμα και τη νίκη πριν υποχωρήσει στην 8η θέση, με τους Suzuki και Antonelli.

Επόμενο άρθρο »

Sepang Moto2: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang MotoGP: Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα