• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
7 χρόνια μακριά μας
Χτες η «μαύρη» επέτειος για τον Simoncelli
Νέα 24/10/2018 - 10:20

Εφτά χρόνια συμπληρώθηκαν χτες από την απώλεια του Marco Simoncelli, εκείνη τη «μαύρη» ημέρα στις 23 Οκτωβρίου του 2011.

 

Ο αείμνηστος Marco γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου του 1987 στην Cattolica, αλλά μεγάλωσε στο Coriano όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα στο μηχανοκίνητο κόσμο.

 

Πριν κλείσει τα δέκα του χρόνια αγωνιζόταν στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Minimoto, όπου και πήρε τον Τίτλο το 1999 και το 2000.

 

Στα GP αγωνίστηκε από το 2002 ως και το 2011. Στα 125cc είχε δυο νίκες, εφτά βάθρα και τρεις pole positions στους 50 Αγώνες που έδωσε στην κατηγορία.

 

Στη μικρή κατηγορία ήταν μέχρι το 2005 και την επόμενη χρονιά έκανε το βήμα για τη μεσαία κατηγορία, τα 250cc.

 

Εκεί κατάφερε να αναδειχθεί σε Παγκόσμιο Πρωταθλητή το 2008, αφήνοντας δεύτερο με37β διαφοράς τον Alvaro Bautista.

 

Αν και ξεκίνησε με δυο εγκαταλείψεις στους δυο πρώτους Αγώνες εκείνης της σεζόν, ο Marco έδειξε αξιοθαύμαστη σταθερότητα στη συνέχεια.

 

Με αντιπάλους στις πίστες όπως ο Bautista, o Kallio, ο Barbera, ο Hiro Aoyama, ο Pasini, ο Luthi και ο Aleix Espargaro, ο Marco κατάφερε να είναι στο βάθρο στους 12 από τους επόμενους 15 Αγώνες.

 

Τις μισές από τις 12 νίκες του στα 250cc τις πήρε εκείνη τη σεζόν, ενώ έμεινε στην κατηγορία για να υπερασπιστεί τον Τίτλο του το 2009, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

 

Το 2010 ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία και τερμάτισε μέσα στους 10 καλύτερους οδηγούς (8ος) την πρώτη του χρονιά.

 

Την επόμενη σεζόν ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών της κατηγορίας, τερματίζοντας 3ος στο Brno και 2ος στην Αυστραλία.

 

Ακριβώς μια εβδομάδα αργότερα θα έχανε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του στο GP της Μαλαισίας, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσουν, άθελά τους, οι Colin Edwards και Valentino Rossi...

Επόμενο άρθρο »

Ειδικό ελαστικό από την Michelin

« Προηγούμενο άρθρο

Η Τρίτη των Social Media

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα