• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ειδικό ελαστικό από την Michelin
Για το GP της Αυστραλίας
Νέα 24/10/2018 - 10:21

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συνεχίζεται αυτό το Σ/Κ στην Αυστραλία και στην εκθαμβωτική πίστα του Phillip Island!

 

Όσο όμορφη είναι η συγκεκριμένη πίστα, άλλο τόσο απαιτητική είναι για τα ελαστικά και θ’ αποτελέσει ένα από τα πιο δυνατά τεστ για την Michelin.

 

Η ταχύτατη χάραξή της, οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται λόγω των πολύ γρήγορων στροφών, αλλά και η ανάγκη για ένα ελαστικό που θα ζεσταίνεται γρήγορα, σημαίνει ότι η Michelin πρέπει να φέρει ένα ειδικό ελαστικό στο GP που φέρει το όνομά της.

 

Έτσι είναι ταιριαστό το όνομα που έχει δοθεί στο ελαστικό που η Michelin θα φέρει στην Αυστραλία. Το ονομάζουν: «Phillip Island».

 

Τα σλικ ελαστικά του Γάλλου κατασκευαστή θα είναι ασύμμετρα τόσο μπροστά, όσο και πίσω! Κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο σε 3 GP σε όλο το χρόνο, μαζί με το Sachsenring και την Valencia.

 

Οι μαλακές, μεσαίες και σκληρές γόμες θα έχουν πιο σκληρή την αριστερή πλευράκαι πιο μαλακή τη δεξιά για να ζεσταίνεται πιο γρήγορα.

 

Σε περίπτωση βροχής, η Michelin έχει φέρει μαλακά και μεσαία συμμετρικά βρόχινα ελαστικά για μπροστά και ίδιες γόμες, αλλά ασύμμετρες, για πίσω.

 

«Αυτό το GP είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα για εμάς, καθώς φέρει το όνομά μας κι έτσι το νοιώθουμε περισσότερο ως τον δικό μας Αγώνα», σχολιάζει ο Piero Taramasso.

 

«Πρόκειται για μια πίστα γεμάτη προκλήσεις και η οποία ζητά πολλά από τα ελαστικά με τρόπο που δεν βλέπουμε αλλού».

 

«Έτσι, τα ελαστικά μας πρέπει να αποδώσουν σε όλα τα επίπεδα, αλλά και να μπορούν να ζεσταίνονται γρήγορα, μιας και μπορεί να κάνει αρκετό κρύο εκεί».

 

«Είναι μια πίστα που πρέπει να τη σεβαστείς και να μην την πάρεις αψήφιστα και γι’ αυτό έχουμε ένα ελαστικό ειδικά για το Phillip Island».

 

«Για εμάς είναι σημαντικό να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση εδώ και παρά το ότι πέρυσι ο Αγώνας ήταν συναρπαστικός, θα προσπαθήσουμε φέτος να είναι ακόμα καλύτερος».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Λιγότερο άγχος φέτος

« Προηγούμενο άρθρο

7 χρόνια μακριά μας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα