• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SPIES: «Στόχος η 10άδα»
«Είμαι σε μια ηλικία που έπρεπε να κάνω το επόμενο βήμα, να περάσω δηλαδή στα MotoGP», λέει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των Superbike...
Νέα 04/11/2009 - 14:01

Έτοιμος για τη νέα μεγάλη πρόκληση που του παρουσιάζεται είναι ο Ben Spies ο οποίος στη Valencia θα αγωνιστεί ως wild card οδηγώντας μια Υamaha YZR-M1. Με νωπές τις δάφνες από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike, o 25χρονος Τεξανός ανυπομονεί να ξεκινήσει την περιπέτειά του στα MotoGP.

«Θα είναι δύσκολα. Θα είναι ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει ποτέ», δήλωσε σε συμπατριώτη του δημοσιογράφο λίγα 24ωρα πριν τον αγώνα και μίλησε για τους στόχους του: «Βασικά στην πρόσφατη ιστορία, κανένας Πρωταθλητής των Superbike που πέρασε στα MotoGP δεν τα κατάφερε. Στην περίπτωση μας ή που θα συμβεί κάτι ανάλογο ή που θα πετύχουμε. Εξακολουθώ να λέω πως επιτυχία για μένα θα είναι αυτή τη στιγμή να τερματίσω μέσα στηνΑφήνει τη R1 για τα μάτια της M1

Αφήνει τη R1 για τα μάτια της M1
πρώτη 10άδα. Δεν τίθεται θέμα νίκης. Έχω αντιμετωπίσει αυτούς τους αναβάτες και γνωρίζω πόσο γρήγοροι είναι όπως επίσης ότι πέρασαν αρκετό χρόνο πάνω σε αυτές τις μοτοσυκλέτες γιανα μπορέσουν να τις οδηγήσουν έτσι όπως πρέπει».

Παρότι θα μπορούσε να μείνει για ακόμα μια χρονιά στο WSBK και να παλέψει για ακόμα έναν τίτλο, προτίμησε να επισπεύσει τη μετάβασή του στα MotoGP.

«Είμαι σε μια ηλικία που έπρεπε να κάνω το επόμενο βήμα, να περάσω δηλαδή στα MotoGP. Είναι η κατάλληλη στιγμή να δοκιμάσω στα MotoGP. Στα Superbike ο στόχος ήταν να νικήσω, να στεφθώ Πρωταθλητής, στα MotoGP όμως αυτή τη στιγμή ο στόχος μου είναι να μπω στη 10άδα», είπε.

Εδώ να σημειώσουμε πως αυτήO Troy Bayliss νίκησε τον τελευταίο αγώνα της εποχής των 990cc
O Troy Bayliss νίκησε τον τελευταίο αγώνα της εποχής των 990cc
δεν θα είναι η παρθενική συμμετοχή του Spies σε αγώνα των MotoGP καθώς το 2008 είχε τρέξει σε τρία GP με τα χρώματα της Rizla Suzuki: Στο Donington Park (8oς στις κατατακτήριες δοκιμές, 14ος στον αγώνα), στη Laguna Seca (ξεκίνησε από τη 13η θέση, τερμάτισε 8ος) και στην Indianapolis (ξεκίνησε 5ος, τερμάτισε 6ος).

2η «επίσκεψη» φέτος στη Valencia
Ο Spies γνώρισε για πρώτη φορά την πίστα Ricardo Tormo στις αρχές Απριλίου όταν βρέθηκε εκεί για τον 3ο γύρο του WSBK. Στη διαδικασία της Superpole δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης σε κανέναν, αλλά στους αγώνες αντιμετώπισε προβλήματα.
Στο 1ο σκέλος εγκατέλειψε μετά από πτώση που είχε στον 9ο γύρο όταν «έχασε» το μπροστινό. Στο 2ο τα πράγματα πήγαν καλύτερα γι' αυτόν καθώς κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση, 5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Νori Haga.

Με οδηγό τον Bayliss...
Το 2006, στον τελευταίο αγώνα της εποχής των 990cc, ο Troy Bayliss έγραψε ιστορία. Ο Αυστραλός έχοντας εξασφαλίσει λίγες μέρες νωρίτερα το 2ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του στα Superbike, κλήθηκε από τη Ducati να αντικαταστήσει τον τραυματία Sete Gibernau στη Valencia. Δέχθηκε την πρόταση που του έγινε και με μια εμφάνιση που έχει μείνει αξέχαστη τόσο στον ίδιο όσο και στους φίλους του σπορ -ιδιαίτερα τους τιφόζι του μικρού ιταλικού εργοστασίου από τη Bologna- έφτασε στην πρώτη και μοναδική νίκη της καριέρας του στα MotoGP...

Επόμενο άρθρο »

ΙΔΟΥ Η YZR-Μ1 TOY SPIES ΓΙΑ ΤΗ VALENCIA

« Προηγούμενο άρθρο

PEDROSA: Θέλει νίκη στην Valencia.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα