• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Ντεμπούτο για Ταϊλάνδη
Στην τελική ευθεία το Πρωτάθλημα
Νέα 02/10/2018 - 10:15

Η Ταϊλάνδη υποδέχεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών αυτό το Σ/Κ στην Chang Internationa Circuit.

 

Η συγκεκριμένη πίστα κάνει ντεμπούτο στο MotoGP και περιμένουμε να δούμε πως θα ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της οι αναβάτες όλων των κατηγοριών.

 

Σε ό,τι αφορά στη μεγάλη κατηγορία, ο Marc Marquez είναι αγκαλιά με τον Τίτλο και στην Ταϊλάνδη θέλει να κάνει ακόμα ένα βήμα προς αυτό το στόχο.

 

Ο Ισπανός, που έχει ένα προβάδισμα 72 βαθμών, αν και δεν θα το παραδεχτεί δημοσίως, θέλει να πανηγυρίσει τον Τίτλο στον μεθεπόμενο Αγώνα, μέσα στην Ιαπωνία.

 

Για να γίνει αυτό θέλει άλλη μια δυνατή παρουσία, μετά τη νίκη του στην Aragon.

 

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν και πάλι οι τρεις γνωστοί, Marquez, Dovi και Lorenzo, θα είναι οι πρωταγωνιστές αυτό το Σ/Κ.

 

Στη συγκεκριμένη πίστα έγινε τεστ στην αρχή της χρονιάς και τότε, η Honda έδειξε δυνατή, με τον Crutchlow πρώτο την 1η ημέρα, τον Marquez πρώτο τη 2η και τον Pedrosa πρώτο την 3η.

 

Ο Dovi και η Ducati ήταν λίγο πιο πίσω, ενώ πιο δύσκολο αποδείχθηκε το τεστ για τον Jorge Lorenzo,  ο οποίος μετά τον τραυματισμό του στην Aragon θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του την Παρασκευή το πρωί.

 

Στην Suzuki θα ελπίζουν να κάνουν μια εμφάνιση ανάλογη με αυτή στην Aragon, όταν τόσο ο Iannone, όσο και ο Rins έμειναν κοντά στην Honda και την Ducati.

 

Και στην Yamaha; Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις που έκανε ο Vinales μετά τον Αγώνα στην Aragon, λέγοντας ουσιαστικά ότι περιμένει ακόμα ένα δύσκολο Σ/Κ.

 

Στις δοκιμές οι μπλε δεν έκαναν κάτι το ιδιαίτερο και η προσοχή όλων, φιλάθλων και ομάδας, είναι στραμμένη περισσότερο προς το 2019 και τη νέα μοτοσυκλέτα.

 

Πάντως στις δοκιμές, ήταν η Yamaha του Johann Zarco που ξεχώρισε και ο Γάλλος είχε τον πρώτο χρόνο μέχρι και λίγο πριν το τέλος, όταν τον ξεπέρασε ο Pedrosa.

 

Ο Zarco είναι στη μάχη για να πάρει τον τίτλο του καλύτερου δορυφορικού αναβάτη και ελπίζει να έχει την ίδια αίσθηση αυτό το Σ/Κ, όπως και στο τεστ.

 

Όμως οι δοκιμές έγιναν πριν μεγάλο χρονικό διάστημα και με διαφορετικές συνθήκες πίστας, οπότε όλα είναι ανοιχτά αυτό το Σ/Κ!

 

Ποιός θα ανταπεξέλθει καλύτερα στις ιδιαιτερότητες της πίστας και στη ζέστη-υγρασία που θα επικρατεί;

 

Μια πρώτη ένδειξη θα έχουμε τα ξημερώματα Παρασκευής, με τις ΕΔ1 της μεγάλης κατηγορίας να ξεκινούν στις 05:55 από την COSMOTE TV.

Επόμενο άρθρο »

«Πετούσε» ο Zarco!

« Προηγούμενο άρθρο

Michelin: 4 επιλογές για Ταϊλάνδη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα