• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Lorenzo 3η συνεχόμενη Pole Position
To 1-2 οι Ducati, o Marquez 3oς, o Rossi 18ος!
Νέα 22/09/2018 - 16:46

Οι Κατατακτήριες στην Aragon δεν έκρυβαν κάποια μεγάλη έκπληξη, καθώς οι τρεις πρωταγωνιστές των τελευταίων αγώνων, οι δύο εργοστασιακοί της Ducati και ο Marquez πάλεψαν για τη διάταξη της πρώτης σειράς. Η μεγάλη αρνητική έκπληξη ήρθε από την Yamaha και τον Rossi. Αρχικά πρώτη φορά μετά από 24 Αγώνες καμία Μ1 δεν βρέθηκε απευθείας στις ΚΑΤ2! Στις Κατατακτήριες 1 λοιπόν ο Rossi πήρε μόλις την 8η θέση και ξεκινά 18ος, που είναι η χειρότερη θέση στην εκκίνηση, τουλάχιστον από το 2013 που έχει ξεκινήσει το νέο σύστημα δοκιμών. Τελικά ο Maverick Vinales έσωσε την κατάσταση, προκρίθηκε από τις ΚΑΤ1 και τελικά θα ξεκινήσει 11ος.

Στον αντίποδα, μέσα σε κλίμα ευφορίας θα ξεκινήσουν οι δύο εργοστασιακές Ducati από τις θέσεις 1-2, ενώ το Ιταλικό εργοστάσιο έχει άλλες 3 μοτοσυκλέτες στις 10 πρώτες!

O Jorge Lorenzo ήταν αυτός που πανηγύρισε την 3η συνεχόμενη pole position, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, σε μια φάση που θύμιζε Moto3 για τους υπόλοιπους οδηγούς, οι οποίοι περίμεναν τους Dovi & Marquez, ώστε να εκμεταλλευτούν το σλιπ-στρίμινγκ στην μεγάλη κατηφορική ευθεία. Ο Ισπανός της Ιταλικής ομάδας άφησε όλους τους υπόλοιπους να “παίζουν” μεταξύ τους και με καθαρή πίστα πήρε την pole position με διαφορά 14 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον ομόσταυλό του, που όμως καθυστέρησε λίγο πίσω από τον Bautista. O Marquez με τη σειρά του έκανε ένα λάθος στο φρενάρισμα της 12ης στροφής και έμεινε τελικά 3ος.

Ο Cal Crutchlow έχοντας γράψει έναν πολύ καλό χρόνο που τον έφερε τελικά στην 4η θέση, αλλά έπεσε στον τελευταίο του γύρο, την ώρα που πίεζε για κάτι καλύτερο. Ο Andrea Iannone με την Suzuki του θα ξεκινήσουν από την 5η θέση, ανάμεσα σε δύο Honda. O Dani Pedrosa ξεκινά 6ος.

Petricci, Bautista & Rins στην 3η σειρά και Miller, Vinales, Nakagami στην 4η.

 

Στα συνοδευτικά αρχεία δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των ΚΑΤ1 & 2:

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Aragon Moto2: Κατατακτήριες

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon Moto3: Κατατακτήριες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα