• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vinales: Γλίστραγα παντού!
Με πέρναγαν σαν σταματημένο...
Νέα 11/09/2018 - 15:48

Τα προγνωστικά δεν επιβεβαιώθηκαν και ο - μέχρι πρότινος - χαρούμενος Maverick Vinales, δεν μπορούσε να εξηγήσει τι έγινε και η M1 δεν ήταν και πάλι ανταγωνιστική.

 

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι όλο το Σ/Κ είχε δείξει πολύ δυνατό ρυθμό και ήταν μέσα στα φαβορί. Την Κυριακή, όμως, όλα υστερούσε σε σχέση με τους αντιπάλους του.

 

«Μετά και τις ΕΔ4 ένοιωθα πολύ καλά. Έκανα χρόνους στο 1:32 και μάλιστα εύκολα, όμως στον Αγώνα είχα ακριβώς την αντίθετη αίσθηση. Έχανα στα φρένα σε μια πολύ γλιστερή πίστα».

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Vinales ήταν «....στα φρένα. Έχανα το πίσω εύκολα και γλίστραγα σε όλη τη στροφή διότι έμπαινα αργά κι έπρεπε ν’ ανοίξω νωρίς το γκάζι».

 

«Κι έτσι γλίστραγα σε όλη τη στροφή. Το θετικό είναι ότι κάναμε κάποια πρόοδο, γιατί ήμουν δυνατός και μπροστά σε κάποια ελεύθερα. Από τη μια λοιπόν, βελτιωθήκαμε».

 

«Όταν τα ηλεκτρονικά δεν χρειάζεται να δουλέψουν πολύ είμαστε δυνατοί κι έχουμε ένα καταπληκτικό πλαίσιο».

 

«Όταν όμως πρέπει να δουλέψουν επειδή οι συνθήκες δεν είναι καλές, όπως τώρα που γλίστραγε η πίστα, υστερούμε. Θέλουμε δουλειά ακόμα».

 

Φέτος αρκετές φορές έχει επισημάνει ότι δυσκολεύεται στους πρώτους γύρους ενός Αγώνα με γεμάτο ντεπόζιτο και καινούργια ελαστικά. Πως ήταν τα πράγματα στο Misano;

 

«Ήδη από τη δεύτερη στροφή πήγα να πέσω με highside και είχα καταλάβει το επίπεδο πρόσφυσης. Ο Rins κι ο Cal με πέρασαν σαν σταματημένο. Και το Σάββατο ήταν ακριβώς το αντίθετο!»

 

«Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί... αλλά έτσι είναι στους Αγώνες, δεν μπορούμε να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί είμαστε στις ΕΔ4 ή σε άλλα ελεύθερα».

 

«Αυτό που ξέρω είναι ότι όσο η μοτοσυκλέτα έχει πρόσφυση, είναι μια από τις καλύτερες του Πρωταθλήματος. Όταν χάνουμε πρόσφυση, τα ηλεκτρονικά δεν βοηθάνε και είναι δύσκολο να είσαι γρήγορος».

 

Πλέον η Yamaha έχει 22 Αγώνες χωρίς νίκη στο MotoGP. Αν δεν καταφέρουν να νικήσουν στην Aragon, θα μιλάμε για το μεγαλύτερο σερί χωρίς νίκη του εργοστασίου στη μεγάλη κατηγορία!

Επόμενο άρθρο »

Fenati: Έχασε την αγωνιστική του άδεια

« Προηγούμενο άρθρο

Fenati: Σταματάω τους Αγώνες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα