• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ίδιες συνθήκες με χτες
Αλλά ένα δευτερόλεπτο πιο αργός...
Νέα 09/09/2018 - 22:19

Χτες ήλπιζε ότι θα μπορούσε να βρει δυο δέκατα που ήθελε για να μπορέσει να διεκδικήσει το βάθρο στο αγαπημένο του Misano.

 

Σήμερα όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα ήθελε και όντας έως και 1’’ πιο αργός στο γύρο στο πρώτο μισό του Αγώνα, ο Rossi έμεινε μακριά από τις μπροστά θέσεις.

 

«Δύσκολος Αγώνας. Πολύ κρίμα που δεν ήμουν ανταγωνιστικός. Σήμερα όλα ήταν πολύ δύσκολα. Ήδη από το ζέσταμα δυσκολευόμουν».

 

«Οι συνθήκες ήταν ίδιες με χτες το απόγευμα, αλλά η αίσθηση με την Μ1 και τα ελαστικά ήταν χειρότερη. Ήταν σαν να είχα λιγότερη πρόσφυση».

 

«Έδωσα τα πάντα, αλλά δεν ήμουν αρκετά γρήγορος. Δεν ήμουν όπως χτες με χρόνους στο 32,9 ή 33,0 και 33,1. Ήμουν σχεδόν 1’’ πιο αργός».

 

Πολλές φορές έχουμε πει ότι η γόμα που αφήνουν οι μοτοσυκλέτες της Moto2 επηρεάζουν την πρόσφυση της πίστας. Αλλά μόνο η Yamaha φαίνεται να επηρεάζεται.

 

«Κατ’ αρχάς δεν ξέρουμε αν κάτι τέτοιο είναι αλήθεια. Και δεν ξέρουμε γιατί σε κάποιες πίστες συμβαίνει και σε κάποιες όχι. Ειδικότερα όμως, γιατί το πρόβλημα το έχουμε μόνο εμείς».

 

Στη συνέχεια επισημαίνει και πάλι, πως η Yamaha μένει πίσω σε σχέση με τους αντιπάλους της κάθε δεύτερο μισό της χρονιάς, κυρίως από το ’15 και μετά.

 

«Τις τελευταίες τρεις σεζόν ξεκινάμε μ’ ένα καλό επίπεδο, αλλά καθώς περνά η σεζόν και ειδικά στο δεύτερο μισό, από τεχνικής άποψης υποφέρουμε περισσότερο».

 

«Αν δείτε τις τρεις αυτές σεζόν, παίρνω περισσότερα βάθρα στο πρώτο μισό απ’ ότι στο δεύτερο. Το πρόβλημα είναι ότι η Ducati και η Honda εξελίσσουν καλύτερα τις μοτοσυκλέτες αυτό το διάστημα».

 

Και με όλα τα προβλήματα, ο Rossi καταφέρνει - εκμεταλλευόμενος τα λάθη των αντιπάλων του - να είναι 3ος στο Πρωτάθλημα με 6 Αγώνες για το τέλος.

 

«Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, μιας και είναι θαύμα που έχουμε την 3η θέση στο Πρωτάθλημα! Ειλικρινά δεν μπορώ να το εξηγήσω».

 

«Θα είναι πολύ δύσκολο να μείνουμε εκεί, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε ενώ και ο Dovi δεν είναι πολύ μακριά μας».

Επόμενο άρθρο »

Ανακοίνωση της ομάδας του Fenati

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Με τη νίκη αυτή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα