• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Σούπερ άδεια» α λα F1
Με αφορμή τη συμμετοχή Ponsson στο Misano
Νέα 07/09/2018 - 22:47

«Ποιός; ο Ponsson; ποιός είναι αυτός; δεν τον ξέρω», αυτή ήταν η αντίδραση του Marc Marquez στο άκουσμα του ονόματος του Christophe Ponsson.

 

Στο άκουσμα του Γάλλου οδηγού, πολλοί ήταν αυτοί που ξαφνιάστηκαν στο paddock, αλλά και αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση της Avintia να είναι αυτός που θ’ αντικαταστήσει τον Rabat στο Misano.

 

Στη συνέντευξη τύπου (απ’ όπου και τα λόγια του Marc) οι οδηγοί έθεσαν θέμα ασφάλειας με τη συμμετοχή ενός άγνωστου οδηγού μέσα στην πίστα μαζί τους.

 

Ίσως να ήταν πάρα πολύ αργός και να δημιουργούσε θέματα, αν και - όπως είπε ο Rossi - θα έπρεπε να περιμένουμε και να τον δούμε.

 

Και σήμερα ο Γάλλος δεν έδειξε άσχημα πράγματα. Στις ΕΔ1 ήταν εκτός του 107% του πρώτου, αλλά το απόγευμα βελτιώθηκε.

 

Κατέβασε σχεδόν δυο δευτερόλεπτα το χρόνο του και μείωσε τη διαφορά του στα 6’’ από την κορυφή, πιάνοντας το 107% σε σχέση με το χρόνο του Dovi.

 

Για να μην υπάρξουν αντίστοιχες επιλογές τύπου Ponsson στο μέλλον, οι οδηγοί θα έβλεπαν ευνοϊκά την υιοθέτηση μιας «σούπερ άδειας» στα πρότυπα της F1.

 

Μιας λισάνς που θα είναι απαραίτητη να την έχει κανείς, προτού κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία.

 

Άλλωστε ακόμα και τα 6’’ διαφοράς εγκυμονούν κινδύνους και όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο Marquez:

 

«Αν είσαι στην πίστα μαζί με άλλους το ίδιο γρήγορους μ’ εσένα, τότε τους έχεις εμπιστοσύνη. Αν όμως είσαι με έναν που είναι 6’’ πιο αργός, τα πράγματα αλλάζουν όπως και οι γραμμές σου».

 

«Ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε κάτι αντίστοιχο με την σούπερ άδεια της F1. Μπορεί στον Αγώνα τελικά να μην γίνει τίποτα, όμως είναι κάτι που πρέπει ν’ αλλάξει στο μέλλον».

 

Το ίδιο πιστεύει και ο Valentino Rossi: «Κατ’ αρχάς είναι λάθος να κάνει ντεμπούτο ένας οδηγός στη μεγάλη κατηγορία χωρίς καθόλου εμπειρία».

 

«Εδώ, στη μεγάλη κατηγορία, θα πρέπει ν’ αγωνίζονται οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου».

 

Ο Dovi, που έκανε τον καλύτερο χρόνο σήμερα, ήταν ξεκάθαρος: «Οι μοτοσυκλέτες μας είναι πολύ διαφορετικές από τις άλλες στα άλλα Πρωταθλήματα».

 

«Χωρίς να ξέρεις τα φρένα, τα ελαστικά, τα ηλεκτρονικά... τα πράγματα είναι περίπλοκα. Κανείς δεν μπορεί να κάνει χρόνους ίδιους μ’ εμάς χωρίς εμπειρία».

 

Ο Jorge Lorenzo δεν έκρυψε την έκπληξή του για την πρόταση της “σούπερ άδειας” και είπε: «Με ξάφνιασε η πρόταση, αλλά νομίζω είναι καλή ιδέα».

 

«Είναι επικίνδυνο να έχεις έναν οδηγό στην πίστα που είναι 8’’ πιο αργός και δεν ξέρει τα σημεία φρεναρίσματος της κατηγορίας που είναι διαφορετικά απ’ ότι οπουδήποτε αλλού».

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Περίεργα πράγματα...

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Δύσκολη Παρασκευή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα