• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΒΕΝ SPIES: TEXAS TERROR
To προφίλ του φετινού Πρωταθλητή WSBK.
Νέα 27/10/2009 - 17:19

Ο Ben Spies γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου, του 1984, στο Germantown του Τennessee. Αρχικά, το παρατσούκλι του ήταν "Elbowz" (αγκώνες), εξ αιτίας του χαρακτηριστικού οδηγικού του στυλ, με τους αγκώνες να κρέμονται έντονα από τη μοτοσυκλέτα. Μετά τις πρώτες του επιτυχίες, ο Spies μετονομάστηκε χαϊδευτικά σε "Texas Terror".

 

Ο Ben ξεκίνησε να οδηγεί μοτοσυκλέτες στην ηλικία των πέντε και να αγωνίζεται στην ηλικία των οκτώ. Το 1994, κέρδισε το Πρωτάθλημα YSR και την επόμενη χρονιά το Πρωτάθλημα των 80cc. Στα 12 του χρόνια, άρχισε να αγωνίζεται με μοτοσυκλέτες 125cc, σε αγώνες WERA, έξω από το Texas. Στα 14 του, ο Spies μπήκε στα βαθιά, αρχίζοντας τους αγώνες με μοτοσυκλέτες 600cc, συνεχίζοντας τις επιτυχίες.

 

Το 2000 υπέγραψε με την ομάδα της Suzuki και στην ηλικία των 15 ξεκίνησε την καριέρα του στο Πρωτάθλημα AMA Superbikes. Τελικά, ο Spies κατέκτησε τον Τίτλο στα AMA Superbikes για την ομάδα της Yoshimura Suzuki, το 2006, επίδοση που επανέλαβε το 2007 και 2008.

Spies 2
Spies 2

 

Το 2009 ο Τεξανός μετακινήθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike για την ομάδα της Yamaha Italia, κατακτώντας τον Τίτλο, με διαφορά έξι βαθμών από τον δεύτερο Noriyuki Haga.

 

Εμφανίσεις στα MotoGP:

 

O Spies συμμετείχε έκτακτα στα MotoGP, αντικαθιστώντας τον τραυματία, Loris Capirossi, στο Βρετανικό GP του 2008. Ο Τεξανός ξεκίνησε από την 8η θέση του grid και τερμάτισε 14ος, παίρνοντας τους πρώτους του βαθμούς στο θεσμό. Τον Ιούλιο του 2008 έκανε δοκιμές στην πίστα της Indianapolis για την ομάδα της Rizla Suzuki. Ο Spies συμμετείχε επίσης, στους Αμερικάνικους αγώνες της Laguna Seca και της Indianapolis, κατακτώντας την 8η και 6η θέση αντίστοιχα.

Spies 3
Spies 3

 

Το 2010 θα είναι αναβάτης της δορυφορικής ομάδας της Yamaha στα ΜotoGP, Monster Tech 3. Η ομάδα θα έχει αμιγώς Αμερικάνικο χαρακτήρα, αφού team mate του Τεξανού θα είναι ο Colin Edwards.

Spies 4
Spies 4

Επόμενο άρθρο »

ΚΑLLIO: Rookie της χρονιάς.

« Προηγούμενο άρθρο

TOSELAND: Πνιγμένος στη νεροποντή της Sepang.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα