• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Καλύτερα να χάνεις 5β
Αλλά να πανηγυρίζεις στο τέλος!
Νέα 12/08/2018 - 21:48

Σε σχέση με πέρυσι μόνο το όνομα του αντιπάλου του άλλαξε, όχι και το τελικό αποτέλεσμα της μάχης στην πίστα Red Bull Ring.

 

Έτσι, ο Marc Marquez έχασε και πάλι από μια κόκκινη μοτοσυκλέτα στις λεπτομέρειες, με διαφορά περίπου στο ένα δέκατο.

 

Αυτή τη φορά όμως δεν ήταν ο Dovizioso αυτός που του στέρησε τη νίκη, αλλά ο Jorge Lorenzo.

 

«Σε αντίθεση με το Brno, σήμερα πραγματικά προσπάθησα να κερδίσω! Ήθελα να είμαι με μια Ducati στο τέλος και γι’ αυτό πίεσα από την αρχή».

 

«Νόμιζα ότι θα ήταν ο Dovi κι όχι ο Jorge. Έβλεπα ότι δύσκολα θα κέρδιζα λόγω της ταχύτητάς τους στις ευθείες. Προσπάθησα, παραλίγο να πέσω στην 3, το διασκέδασα και αύξησα τη διαφορά μου από τον δεύτερο».

 

Ο Lorenzo επέλεξε τα μαλακά ελαστικά, την ώρα που ο Marquez τερμάτιζε πίσω του με διαφορά στο ένα δέκατο περίπου, επιλέγοντας το σκληρό ελαστικό.

 

«Δεν ήταν εύκολη η επιλογή των ελαστικών σήμερα. Ήμουν ανάμεσα στο μεσαίο και το σκληρό για πίσω κι έβαλα το δεύτερο για να είμαι σίγουρος ότι θ’ αντέξει μέχρι τέλος».

 

«Ο Jorge τα πήγε πολύ καλά κι ευτυχώς που έχω περισσότερους βαθμούς. Προσπάθησα να τον περάσω στη μόνη στροφή που μπορούσα, αλλά δεν τα κατάφερα».

 

Μετά αποκαλύπτει ότι άλλαξε κάτι στη μοτοσυκλέτα του σε σχέση με την περσινή χρονιά. Τελικά όμως ήρθε και πάλι δεύτερος στον Αγώνα.

 

«Άλλαξα τις ρυθμίσεις σε σχέση με πέρυσι και φέτος ένοιωθα καλύτερα. Οι Ducati όμως βελτιώθηκαν στο τρίτο κομμάτι. Δεν μπορούσα να τους περάσω από έλλειψη πρόσφυσης».

 

Η μάχη του με τον Lorenzo ήταν φανταστική και μετά το τέλος του Αγώνα, ο Marc θα πει: «Είμαι χαρούμενος που δεν θα είναι με την Ducati του χρόνου».

 

«Έτσι δεν θα έχω δικαιολογίες. Η Honda έκανε καλά που τον πήρε. Έτσι δεν θα μπορεί να μας κερδίζει με άλλη μοτοσυκλέτα».

 

Μπορεί ο Lorenzo να θριάμβευσε, όμως ο Marquez για μια ακόμη φορά - και σε μια πίστα κομμένη και ραμμένη για την Ducati - έδειξε ότι δύσκολα χάνει τον Τίτλο και φέτος.

 

«Φέτος έχω κερδίσει και σε πίστες που ήταν δύσκολες για εμάς, όπως στο Le Mans ή στην Jerez. Το σημαντικό όμως είναι να είμαστε στο βάθρο κάθε Σ/Κ».

 

«Είναι καλύτερα να χάνεις πέντε βαθμούς και να πανηγυρίζεις στο τέλος της χρονιάς. Πάντως τώρα πάμε σε πίστες που πρέπει και μπορούμε να νικήσουμε».

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Το πάθημα μάθημα!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Έχασα χρόνια απ’ τη ζωή μου!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα