• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Έχασα χρόνια απ’ τη ζωή μου!
Αλλά με τη σημερινή νίκη; Χαλάλι!
Νέα 12/08/2018 - 20:58

Άψογος, μαχητικός  και μεγαλειώδης σήμερα ο Jorge Lorenzo, κατάφερε και κέρδισε τον Marquez και πήρε την 3η του νίκη με την Ducati.

 

Ήταν μια τεράστια νίκη για τον Ισπανό, μια επιτυχία που τον ανέβασε στην 3η θέση και μπροστά από τον Andrea Dovizioso!

 

«Δεν ξέρω αν η ένταση από τον Αγώνα και τη νίκη μου στέρησαν χρόνια απ’ τη ζωή μου, αλλά το άξιζε! Ήταν από τις καλύτερες νίκες της καριέρας μου».

 

«Όχι όμως και η καλύτερή μου. Η πρώτη μου με την Ducati στο Mugello ήταν πολύ ιδιαίτερη! Η καλύτερή μου προσπέραση σήμερα; αυτή στην προτελευταία στροφή και η αποφασιστική προσπέραση από εξωτερική».

 

Και συνεχίζει αναλύοντας τη στρατηγική του:

 

«Ήταν υπολογισμένα όλα. Άφησα τον Marc να με περάσει δυο γύρους πριν το τέλος για να ηρεμήσω λίγο και μετά να πιέσω στον τελευταίο γύρο».

 

«Ήξερα ότι είχα καλύτερο κράτημα και θα τον νικούσα στην προτελευταία στροφή. Ήταν όμως δυνατός στην 3 κι εκεί με πέρασε αρκετές φορές».

 

«Την τελευταία φορά μου έκλεισε την πόρτα και μου άφησε χώρο μόνο από εξωτερική. Επιτάχυνα και τον ξάφνιασα».

 

«Αν με είχε περάσει ο Dovi αυτό θα άλλαζε τα δεδομένα στον Αγώνα. Ήξερα ότι ήταν κοντά κι έλεγχα την κατάσταση. Μετά σκεφτόμουν μόνο τον Marc».

 

Λίγα λόγια για τα ελαστικά είναι απαραίτητα, με τον Lorenzo να κερδίζει χρησιμοποιώντας με εκπληκτικό τρόπο το μαλακό του πίσω ελαστικό.

 

«Ήταν τέλεια επιλογή! Με δεδομένη τη ζέστη όμως, έπρεπε να το διαχειριστώ. Δεν είναι απαραίτητο ότι το μαλακό χάνει στο τέλος του Αγώνα. Εξαρτάται από το στυλ».

 

«Η μεγάλη βελτίωση για εμένα ήρθε στο τρίτο κομμάτι της πίστας, εκεί που έχανα πολύ χτες».

 

«Διαχειρίστηκα το πρώτο μισό του Αγώνα κι ενώ ο Marc πίεζε πολύ, εγώ περίμενα την κατάλληλη ευκαιρία. Αυτή ήρθε όταν τον είδα να χάνει λίγο. Μόλις τον πέρασα όμως έμεινε μαζί μου και ήταν μια μάχη μέχρι τέλους».

 

Ο Lorenzo δεν πτοήθηκε ούτε από την εξαιρετική εκκίνηση του Marc Marquez, κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει ο Ισπανός.

 

«Συνήθως δεν πιέζει στην αρχή, αλλά τώρα μπορούσε. Ήξερα ότι θα μπορούσε να κάνει χρόνους στο 24,2 και 24,3».

 

«Όμως η πρόσφυση έπεσε μετά τον Αγώνα της Moto2 και δεν μπορούσε να κάνει αυτούς τους χρόνους. Έτσι έμεινα κοντά του. Δεν ήταν εύκολο, αλλά έτσι κράτησα ελαστικά».

 

Αυτή η νίκη τον κάνει να σκέφτεται τον Τίτλο;

 

«Δεν είναι εύκολο να καλύψουμε τη διαφορά. Είναι πολύ μακριά. Μπορούμε όμως να παλέψουμε για τη δεύτερη θέση. Χωρίς την πίεση για Τίτλο, η νοοτροπία είναι διαφορετική».

 

«Κρίμα που στην αρχή της χρονιάς είχαμε εργονομικά θέματα αλλά και κακή τύχη. Τώρα θέλω να εκμεταλλευτώ στο έπακρο την κατάσταση και να δω μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε».

 

Τέλος, μίλησε και λίγο για την παρουσία του στην Ducati και τη μελλοντική του συνεργασία με τον Marquez στην Honda.

 

«Το πιο δύσκολο για έναν αθλητή είναι να ξεκινήσει από την αρχή και να μάθει διαφορετικά ό,τι ήξερε μέχρι τώρα».

 

«Με την Ducati ήμουν σχεδόν υποχρεωμένος να το κάνω. Αυτός ο γάμος ήταν δυνατός, με τα υπέρ και τα κατά του. Ένα μέρος μου θα είναι αυτό ενός Ducatista».

 

«Πλέον οι κατασκευαστές έχουν πολύ μικρές διαφορές. Το 2019 η εμπειρία θα είναι το πλεονέκτημα του Marquez απέναντί μου. Όπως ίσχυε και για τον Dovizioso το 2017».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Καλύτερα να χάνεις 5β

« Προηγούμενο άρθρο

Τεράστια νίκη του Lorenzo στην Αυστρία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα