• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τεράστια νίκη του Lorenzo στην Αυστρία
Φοβερή μάχη με τον Marquez
Νέα 12/08/2018 - 16:28

Jorge Lorenzo & Marc Marquez τα έδωσαν όλα στους 10 τελευταίους γύρους, από τους 28 που διαρκεί ο Αυστριακός Αγώνας και μαζί έδωσαν στους 95,000 θεατές που βρέθηκαν στις Αυστριακές Άλπεις τη χαρά να απολαύσουν έναν από τους καλύτερους Αγώνες των τελευταίων χρόνων, όσον αφορά τη μάχη για τη νίκη. Ο Ισπανός της Ducati κέρδισε τελικά τον συμπατριώτη του της Honda – με τον οποίο θα είναι ομόσταυλοι τα επόμενα δύο χρόνια – με ένα εκπληκτικό προσπέρασμα στην 9η στροφή της πίστας στον προτελευταίο γύρο και το φοβερό φρενάρισμα στην 3η στροφή στον τελευταίο γύρο, όπου “αρνήθηκε” το προσπέρασμα στον Μarquez που είχε αυτό το σημείο ως το καλύτερό του.

Ο Andrea Dovizioso με τη δική του Ducati ήταν μέσα στη μάχη της νίκης μέχρι και τον 18ο γύρο, όταν αναγκάστηκε να βγει εκτός πίστας στην 1η στροφή, για να μην πέσει πάνω στον Marquez. Από κει και πέρα δεν κατάφερε να ανακάμψει και έμεινε τελικά άνετα 3ος, έχοντας φθάσει στο ότιό τους τα μεσαία ελαστικά που χρησιμοποίησε. Ο Lorenzo χρησιμοποίηση την μαλακή γόμα της Michelin, ενώ ο Marquez την σκληρή, δίνοντας το δικαίωμα στη γαλλική εταιρία να γιορτάζει μια ακόμη εξαιρετική απόδοση των ελαστικών της και μάλιστα με νέο ρεκόρ πίστας από τον Dovi.

Από την πλευρά της Ιταλικής Ducati, το εργοστάσιο της Μπολώνια πανηγύρισε την 5η φετινή νίκη σε 11 Αγώνες, ένα ακόμη διπλό βάθρο, τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και τη 2η σε αυτό των Ομάδων.

 

Η μεγάλη αυτή μάχη μπροστά επισκίασε κάθε άλλη μάχη πιο πίσω και σχεδόν καθόλου δεν ασχολήθηκε ο τηλεοπτικός φακός με τη μάχη των Crutchlow – Petrucci για την 4η θέση που πήγε στον Βρετανό, ενώ ο Ιταλός δέχτηκε στους τελευταίους γύρους και την επίθεση του Rossi που για άλλη μια φορά έσωσε την τιμή της Yamaha και πήρε μια δύσκολη 6η θέση που τον διατηρεί στη 2η θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος, αλλά με διαφορά 59 βαθμούς από τον Marquez.

 

Πίσω από τον Ιταλό Θρύλο, στην 7η θέση ο Dani Pedrosa (Honda) που έκανε καλό Αγώνα μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα, ενώ ο Alex Rins που ξεκίνησε εντυπωσιακά με την Suzuki του, έχασε σταδιακά θέσεις και έμεινε 8ος. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Johann Zarco (Yamaha) & Alvaro Bautista (Ducati).

 

Στο συνοδευτικό αρχείο δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά:

 

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Έχασα χρόνια απ’ τη ζωή μου!

« Προηγούμενο άρθρο

Austria Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα