• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
PONS KALEX: Νέα ομάδα στην Moto2.
Η γέννηση μιας καινούριας ομάδας.
Νέα 26/10/2009 - 10:48

Με μεγάλη αγωνιστική εμπειρία και τεχνογνωσία, το project Pons Kalex αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια στη νέα κατηγορία Moto2. Στόχος της καινούριας ομάδας είναι να αγωνιστεί για την κορυφή από το ξεκίνημα κιόλας του Πρωταθλήματος.

 

Η Pons Racing, μια Ισπανική ομάδα με επικεφαλής τον δις Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα 250cc, Sito Pons και η Kalex Engineering, μια Γερμανική εταιρία με μεγάλη μηχανολογική εμπειρία, ένωσαν τις δυνάμεις τους με αποτέλεσμα τη γέννηση της νέας και ιδιαίτερα φιλόδοξης ομάδας. Η Kalex έχει σχεδιάσει διάφορα προηγμένα project στο χώρο τους αυτοκινήτου, της αεροναυπηγικής και της Formula 1. Τώρα, η σχεδίαση μιας αγωνιστικής μοτοσυκλέτας που θα ενσωματώνει την εμπειρία και την τεχνογνωσία της, είναι η κύρια πρόκληση των διευθυντών της Kalex, Alex Baumgartel και Klaus Hirsekorn.

 

Η Pons Racing γνωρίζει καλά τις ευκαιρίες που δίνει η νέα κατηγορία, Moto2. Οι στόχοι είναι υψηλοί ακόμα και για την πρώτη χρονιά συμμετοχής της ομάδας και οι Sito Pons και Santi Mulero (αρχιμηχανικός) μελετούν διάφορα σχέδια προσπαθώντας να ενσωματώσουν σε αυτά την εμπειρία και τη φιλοσοφία τους.

 

Sito Pons:

 

Επισκεφτήκαμε και αξιολογήσαμε διάφορες εταιρίες, ώστε να ξεκινήσουμε δυνατά στην Moto2. Η Kalex ήταν η απάντηση. Είδαμε αρκετά ενδιαφέροντα σχέδια, από διάφορες εταιρίες, όμως δεν ενδιαφερόμασταν να αγοράσουμε απλά μια έτοιμη μοτοσυκλέτα. Θέλαμε να εξελίξουμε το δικό μας πρωτότυπο μαζί με το συνεργάτη μας. Η Kalex έχει την εμπειρία όσο και τους πόρους για σχεδίαση και παραγωγή κατασκευών υψηλού επιπέδου. Η τεχνογνωσία τους και η εμπειρία μας είναι ο ιδανικός συνδυασμός για τη δημιουργία μιας μοτοσυκλέτας που θα καλύπτει τις απαιτούμενες προδιαγραφές για να είναι ανταγωνιστική στο υψηλότερο επίπεδο. Τα σχέδιά μας έχουν πλάνο ετών και δεν είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε μόνο μια χρονιά. Θέλουμε το project μας στην Moto2 να εξελιχθεί και να επιτύχει και ταυτόχρονα να αποτελέσει και βάση για μελλοντικά σχέδια. Λαμβάνοντας υπόψιν τις αλλαγές που φημολογείται ότι θα συμβούν στα MotoGP τα επόμενα χρόνια, σκεφτόμαστε σοβαρά να ασχοληθούμε κάποια στιγμή και με τη Μεγάλη Κατηγορία.

 

Alexander Baumgartel:

 

Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την Pons Racing. Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε τις επαφές για εμπλοκή μας στην Moto2, θέλαμε να συνεργαστούμε με μια έμπειρη ομάδα. Νομίζω λοιπόν ότι η Pons racing ήταν αυτό ακριβώς που θέλαμε. Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας μας με την εμπειρία της Pons έχει ότι χρειάζεται για να επιτύχουμε.

 

Η νέα μοτοσυκλέτα, Pons Kalex θα παρουσιαστεί στο Grand Prix της Valencia, με το οποίο θα ολοκληρωθεί η φετινή αγωνιστική σεζόν στις 5 - 8 Νοεμβρίου. Ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά φημολογείται έντονα ότι οδηγός της Pons Kalex, για το 2010, θα είναι ο Toni Elias.

Επόμενο άρθρο »

FIAT YAMAHA: Έπαινοι για τον Rossi.

« Προηγούμενο άρθρο

VERMEULEN: "Ευχαριστώ την ομάδα μου!"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα