• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno: Τα στατιστικά
19 Αγώνες χωρίς νίκη η Yamaha
Νέα 04/08/2018 - 19:32

- Ο Marc Marquez μετρά πέντε νίκες στα πρώτα εννέα GP φέτος. Από το 2002 και μετά, όσοι είχαν πέντε ή παραπάνω νίκες το ίδιο διάστημα, έπαιρναν και τον Τίτλο στο τέλος της σεζόν.

 

- Με τη 2η θέση του στη Γερμανία, ο Valentino Rossi ισοφάρισε το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα της Yamaha. Στη 2η θέση έχουν τερματίσει τόσο ο Zarco, όσο και ο Vinales.

 

- Στην Τσεχία ο Vale έχει την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία του Πρωταθλήματος που θα φτάσει ή θα ξεπεράσει τους 6,000 βαθμούς! Τώρα έχει 5,994 και του αρκεί μια θέση στη δεκάδα. Οι πλησιέστεροι αντίπαλοί του είναι ο Dani Pedrosa (4,094β) και ο Jorge Lorenzo (3,869β).

 

- Φέτος είναι η 23η συνεχόμενη χρονιά που ο Rossi θ’ αγωνιστεί στο Brno. Μαζί με την Jerez, είναι οι μόνες πίστες που έχει αγωνιστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια ανελλιπώς. Το ίδιο θα συνέβαινε με το Mugello, το Montmelo και το Assen, αν δεν είχε τραυματιστεί στην Ιταλία το 2010.

 

- Ο Maverick Vinales είναι ο μόνος από τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας που έχει καταφέρει να πάρει βαθμούς σε όλους τους φετινούς Αγώνες. Ο Ισπανός είναι στους βαθμούς για 19 συνεχόμενους Γύρους.

 

- 19 συνεχόμενοι Αγώνες χωρίς νίκη η Yamaha κι αυτό είναι το μεγαλύτερό της σερί χωρίς νίκη από το 2002 και μετά. Γενικότερα στην ιστορία της στα GP, η Yamaha έχει κάνει και 22 συνεχόμενους Αγώνες χωρίς νίκη: 15 Αγώνες το 1997 και 7 το 1998.

 

- Επιπλέον, η Yamaha έχει 12 συνεχόμενα βάθρα χωρίς νίκη, που είναι και το μεγαλύτερο διάστημά της σε βάθρο των νικητών χωρίς να έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του (2002 και μετά).

 

- Ο Alvraro Bautista έγινε ο 15ος οδηγός που έφτασε τους 2,000 βαθμούς στα GP, τερματίζοντας 5ος στο Sachsenring, ισοφαρίζοντας το καλύτερό του αποτέλεσμα απ’ όταν ήταν 5ος στο Mugello πέρυσι.

 

- Στη Γερμανία ο Bautista έφτασε τους Angel Nieto και Alex de Angelis με 265 εκκινήσεις σε GP, ενώ στην Τσεχία θα κάνει τον 150ο Αγώνα του στη μεγάλη κατηγορία.

 

- Στην Τσεχία, ο Andrea Dovizioso έχει την ευκαιρία να γίνει μόλις ο 6ος οδηγός που θα φτάσει τους 2,000 βαθμούς στη μεγάλη κατηγορία. Τώρα έχει 1,995. Επιπλέον, στο Brno θα φτάσει τους 100 Αγώνες με την Ducati.

 

- Ο μοναδικός από τους νεοφερμένους στη μεγάλη κατηγορία που έχει πάρει νίκη στο Brno, είναι ο Tom Luthi που επικράτησε στο περσινό σπριντ των 6 γύρων. Ο Luthi έχει κερδίσει στο Brno και το 2005, στα 125cc, χρονιά που πήρε και τον Παγκόσμιο Τίτλο.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Κρίμα....

« Προηγούμενο άρθρο

Brno Moto2: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα