• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Κρίμα....
...που οι κατατακτήριες δεν είναι 7 λεπτά!
Νέα 04/08/2018 - 21:03

Η Ducati μπορεί να μην κατάφερε να έχει και τις δυο μοτοσυκλέτες της στην πρώτη σειρά της αυριανής εκκίνησης, ωστόσο επέστρεψε στις pole μετά από σχεδόν 2 χρόνια.

 

Η pole δεν πήγε στα χέρια του Jorge Lorenzo, παρά το ότι ο Ισπανός στην πρώτη του έξοδο έβαλε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών.

 

Στη συνέχεια δεν κατάφερε να βελτιωθεί κι έμεινε πίσω από τον Dovi, τον ομόσταυλό του, αλλά και τους Rossi-Marquez.

 

«Κρίμα που οι κατατακτήριες δεν είναι 7 λεπτά», έλεγε ο Ισπανός μετά το τέλος της διαδικασίας και έδειχνε αρκετά ευδιάθετος.

 

«Στην πρώτη έξοδο έκανα πολύ καλό γύρο, στη δεύτερη όμως δεν ήμουν πολύ ομαλός. Το γεγονός ότι δεν είχα δοκιμάσει το πιο σκληρό μπροστά ελαστικό μ’ αυτές τις θερμοκρασίες έπαιξε ρόλο».

 

«Πάντως σε σχέση με χτες είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Μπορώ να πω ότι από μια δύσκολη κατάσταση, είμαστε τώρα κοντά στα φαβορί».

 

Τον ρώτησαν και το ρόλο που έπαιξε το νέο αεροδυναμικό φέρινγκ της Ducati, όπως και οι δραστικές αλλαγές που προμήνυσε από χτες ότι θα κάνει στη μοτοσυκλέτα του.

 

«Σίγουρα ένα μεγάλο μέρος οφείλεται στις αλλαγές στο set-up. Το νέο φέρινγκ δεν έκανε τόση μεγάλη διαφορά σε σχέση με αυτό που είχαμε μέχρι τώρα».

 

Πολλοί λένε ότι σ’ αυτές τις συνθήκες, με την καυτή ζέστη να κυριαρχεί στο Brno, θα πρέπει να πάνε αργά στην αρχή για να φυλάξουν ελαστικά.

 

«Το να πας αργά είναι το αντίθετο απ’ αυτό που πρέπει να κάνεις στους Αγώνες, όμως ένας ρυθμός στο χαμηλό 1:56 δεν είναι και χαμηλός».

 

«Φυσικά και όλοι μας θα χρειαστεί να φροντίσουμε όσο καλύτερα γίνεται τα ελαστικά μας. Ειδικά το πίσω».

 

Τα ελαστικά για μια ακόμη φορά είναι στο επίκεντρο της συζήτησης. Ο Jorge έχει αποφασίσει για το ποια θα βάλει στον αυριανό Αγώνα;

 

«Δεν έχω αποφασίσει για το πίσω, αλλά νομίζω ότι θα είναι καλύτερο να μείνω με το σκληρό. Η διαχείριση του γκαζιού θα είναι το πιο σημαντικό αύριο».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Καλός στις κατατακτήριες

« Προηγούμενο άρθρο

Brno: Τα στατιστικά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα