• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μάχη για τον 2ο οδηγό
Της νέας ομάδας SIC-Yamaha
Νέα 09/07/2018 - 11:47

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τις σχετικές ανακοινώσεις ίδρυσης της νέας ομάδας που θα βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία από το 2019.

 

Πρώτα η ομάδα Angel Nieto Team επιβεβαίωσε ότι πούλησε τις δυο θέσεις της στην SIC και στη συνέχεια η Yamaha αποκάλυψε μια κατ’ αρχάς συμφωνία με την SIC για τα επόμενα τρία χρόνια.

 

Το επόμενο μεγάλο βήμα είναι η ανακοίνωση των δυο οδηγών της.

 

Για τη μια θέση τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς ο Franco Morbidelli είναι σχεδόν βέβαιο ότι την έχει εξασφαλίσει.

 

Η «μάχη» όμως για τη δεύτερη θέση έχει ανάψει, καθώς έχουν προστεθεί και άλλα ονόματα πλάι σε αυτό του Alvaro Bautista που θεωρούνταν το επικρατέστερο.

 

Φυσικά τα πάντα εξαρτώνται από την απόφαση του Dani Pedrosa, ο οποίος θα την ανακοινώσει πιθανότατα αυτή την Πέμπτη, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές.

 

Αν όντως αποφασίσει να αποσυρθεί τελικά, μη δεχόμενος τα - λίγα όπως τα θεωρεί - χρήματα που του δίνει η ομάδα, τότε θα έχουμε «μάχη» για τη δεύτερη θέση.

 

Τα ονόματα δεν είναι πολλά, καθώς οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν πάρα πολύ νωρίς, αλλά υπάρχουν κάποια που συγκεντρώνουν ενδιαφέρον.

 

Πρώτα-πρώτα, στην SIC πρέπει ν’ αποφασίσουν αν θέλουν οδηγό με εμπειρία ή νεαρό και ταλαντούχο.

 

Στην πρώτη περίπτωση ο Bautista «παίζει» μάλλον χωρίς αντίπαλο, έχοντας πολλά χρόνια εμπειρία στη μεγάλη κατηγορία, ενώ έχει μεγάλη εμπειρία και από διαφορετικές μοτοσυκλέτες (Suzuki/Honda/Aprilia/Ducati).

 

Στην περίπτωση του έμπειρου αναβάτη λιγοστές ελπίδες συγκεντρώνουν και οι Tom Luthi - Karel Abraham που έχουν το επιπλέον προνόμιο των πολλών χορηγών που τους στηρίζουν.

 

Αν όμως προτιμηθεί ένας ταλαντούχος οδηγός, τότε ο Lorenzo Baldassarri και ο Fabio Quartararo έχουν το προβάδισμα, με τον δεύτερο να συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μετά τις πρόσφατες εμφανίσεις του.

 

Όπως και να ‘χει, θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλο για τη σχετική ανακοίνωση.

Επόμενο άρθρο »

Repsol και Honda συνεχίζουν μαζί

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Misano: Αγώνας 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα