• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Η αρχή έγινε!
Αύριο, όμως, είναι το σημαντικό βήμα!
Νέα 30/06/2018 - 20:54

Στις ΕΔ4 ήταν μόλις 11ος. «Περίμενα ότι θα ήμουν πιο γρήγορος», έλεγε αργότερα ο Valentino Rossi, ο οποίος είχε και μια πτώση στα τέταρτα ελεύθερα.

 

Όχι και ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστείς για τις κατατακτήριες δοκιμές. Ωστόσο, με τον τελευταίο του γύρο κατάφερε να πάρει την 3η θέση.

 

«Στο Assen το slipstream μπορεί να κάνει τη διαφορά και ειδικά στο τελευταίο κομμάτι. Έπαιξε ρόλο και η τύχη. Ήμουν στο σωστό μέρος τη σωστή ώρα».

 

Θα ξεκινήσει λοιπόν από την πρώτη σειρά, αλλά «...αυτό είναι μόνο η αρχή. Το σημαντικό βήμα πρέπει να γίνει στον Αγώνα».

 

«Μετά την πτώση βρήκα την εμπιστοσύνη και το ρυθμό μου. Ήξερα ότι θα μπορούσα να είμαι ανταγωνιστικός μετά τη δυνατή παρουσία στις ΕΔ».

 

Τώρα ελπίζει ότι θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά αύριο, όπως και πέρυσι.

 

«Όταν ήμουν πιο μικρός ήμουν χαρούμενος μόνο με θέσεις που έδιναν βαθμούς που ξεκινούσαν από 2. Τώρα και οι 16β είναι καλοί κι ένα βάθρο πάντα είναι σημαντικό».

 

Τι Αγώνα περιμένει αύριο; «Δεν ξέρω... o Marquez είναι πιο δυνατός από εμένα, τον Vinales, τον Dovi και τον Crutchlow».

 

«Θα δούμε τι θα κάνει, αν θα επιλέξει ο Marquez να κάνει Αγώνα στρατηγικής. Ο Lorenzo κάνει καλές εκκινήσεις, αλλά φαίνεται ότι είναι πιο αργός τώρα και ξεκινά από πίσω».

 

Στις κατατακτήριες δοκιμές είχαμε 10 αναβάτες με διαφορά μικρότερη από τέσσερα δέκατα!

 

«Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες διαφορές σε σχέση με πριν 15 χρόνια. Ο επαγγελματισμός έχει αυξηθεί κι όλοι δουλεύουν στις λεπτομέρειες».


«Πιο παλιά ήταν περισσότερο ρομαντικά τα πράγματα. Τώρα πρέπει να δουλέψεις κι αυτό είναι πιο βαρετό», είπε γελώντας.

 

Όπως πάντα, η σωστή επιλογή ελαστικών είναι το κλειδί για τον Αγώνα αύριο.

 

«Θα είναι πολύ σημαντική, μιας και οι τρεις επιλογές είναι βιώσιμες για τον Αγώνα. Τώρα έχει πιο πολύ ενδιαφέρον, μιας και με την Bridgestone ήταν μόνο ένα αυτό που δούλευε».

 

«Κάποιες φορές έχεις πλεονέκτημα και κάποιες μειονέκτημα».

 

Τέλος, μίλησε και για την πρώτη σειρά που κατέκτησε ο ετεροθαλής αδερφός του, ο Luca Marini, στην Moto2:

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος και όχι μόνο γι’ αυτόν, αλλά και για όλη την ομάδα. Έχουμε τρεις οδηγούς στην πρώτη σειρά στις Moto2 και Moto3».

 

«Ο Bagnaia είναι σίγουρη περίπτωση, ο Bulega δείχνει ότι επιστρέφει και είμαι πολύ χαρούμενος για τον Luca, διότι περνάμε πολλές ώρες μαζί».


«Η συμβουλή μου προς αυτούς είναι να κρατήσουν τη ψυχραιμία τους και να κάνουν ένα καλό Αγώνα. Νομίζω ότι ο αδερφός μου έχει το ρυθμό για το βάθρο».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Έπαιξα λίγο βρώμικα!

« Προηγούμενο άρθρο

Assen Moto2: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα