• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Έπαιξα λίγο βρώμικα!
Και ήρθε αυτή η pole position
Νέα 30/06/2018 - 21:27

Η διάθεσή του για ένα δυνατό αποτέλεσμα σε μια πίστα, το Assen, που δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή γι’ αυτόν, έγινε φανερή από την πρώτη ημέρα για τον Marquez.

 

Χτες ήταν γρήγορος, παρά τα θέματα με το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του και σήμερα πήρε την 75η pole της καριέρας του.

 

«Έπαιξα λίγο βρώμικα και πήρα αυτή την pole», θα παραδεχόταν ο Ισπανός αργότερα. «Δεν ήμουν άνετα με τα καινούργια ελαστικά».

 

«Όσο όμως φθείρονταν, τόσο ανέβαινε ο ρυθμός μου. Οι συνθήκες ήταν διαφορετικές σήμερα, με πιο πολύ αέρα και η μοτοσυκλέτα κουνιόταν αρκετά».

 

«Τα πράγματα ξεκίνησαν καλά από τις ΕΔ1. Η μοτοσυκλέτα δεν ήταν σταθερή, αλλά βελτιώθηκε σιγά-σιγά».

 

Το μυστικό του; «Νομίζω ότι ο λόγος που είμαι γρήγορος εδώ, όπου στο παρελθόν δεν τα πήγαινα και τόσο καλά, είναι τα αεροδυναμικά βοηθήματα».

 

«Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε με σημαντικές αναβαθμίσεις σ’ αυτό το κομμάτι και μας βοήθησαν πολύ στο να έχουμε μια πιο σταθερή μοτοσυκλέτα».

 

Όσο για τα ελαστικά; «Χτες ήμουν γρήγορος με τα σκληρά, αλλά αλλάξαμε λίγο το set-up και τώρα είμαι γρήγορος και με τα άλλα».

 

«Πρέπει ν’ αποφασίσουμε ποια θα είναι η κατάλληλη επιλογή. Βοηθάει το γεγονός ότι τώρα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα».

 

«Στο Mugello, για παράδειγμα, δεν ήταν έτσι τα πράγματα μιας και το σκληρό που είχαμε ήταν πιο μαλακό από το μαλακό».

 

Ο Marc Marquez είναι πανέτοιμος για την αυριανή μάχη.

 

«Θα υπάρχει ένα γκρουπ οδηγών μπροστά. Δεν είναι εύκολο να είσαι μπροστά για πολλούς γύρους σ’ αυτή την πίστα. Θα δούμε πως θα είναι και οι συνθήκες».

 

«Το πιο δύσκολο σημείο είναι η 7η στροφή που έρχεσαι με πολλά χιλιόμετρα κι έχει και αέρα. Ξέρεις ότι πρέπει να κόψεις, αλλά είναι κι εκεί που πρέπει να πιέσεις για να βγάλεις χρόνο».

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Η στρατηγική μου απέδωσε!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Η αρχή έγινε!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα