• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Φρενάροντας στο Assen
Τα στοιχεία μας δίνει η Brembo
Νέα 28/06/2018 - 10:24

Στην ιστορική πίστα του Assen, τη μόνη που βρίσκεται σταθερά στο Ημερολόγιο Αγώνων από το 1949, συνεχίζεται το φετινό Πρωτάθλημα.

 

Μια πίστα που παρά το γεγονός ότι έχει 18 στροφές, οι περισσότερες είναι γρήγορες κι έχει ροή, ενώ μόνο μια είναι αρκετά απαιτητική.

 

Η πίστα ξεχωρίζει σ’ έναν τομέα, σε σύγκριση με τις άλλες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κι αυτός είναι η επιβράδυνσή της που είναι χαμηλότερη.

 

Σε γενικές γραμμές, η πίστα δεν θεωρείται - από τους τεχνικούς της Brembo - ιδιαιτέρως απαιτητική στα φρένα.

 

Η μέγιστη ταχύτητα που φτάνουν οι αναβάτες δεν ξεπερνά τα 310χλμ/ώρα, αλλά οι γρήγορες στροφές βοηθούν τα φρένα να κρυώνουν με ευκολία.

 

Στη σχετική κλίμακα βαθμολόγησης κάθε πίστας, από το 1 έως το 5, η Brembo δίνει «2» στο Assen, που είναι και η πιο χαμηλή βαθμολογία με εξαίρεση το Phillip Island.

 

Από τις 18 στροφές που έχει η πίστα, οι αναβάτες χρησιμοποιούν τα φρένα τους μόνο 10 φορές, ενώ φρενάρουν για παραπάνω από 170 μέτρα μόνο σε μια περίπτωση.

 

Κατά τη διάρκεια του Αγώνα, τα φρένα χρησιμοποιούνται για 10,5 λεπτά, κάτι που ισοδυναμεί με το 26% της διάρκειας του Αγώνα.

 

Η πιο δύσκολη στροφή της πίστας είναι η πρώτη, στο τέλος της μικρής ευθείας εκκίνησης τερματισμού.

 

Εκεί, οι οδηγοί φτάνουν από τα 291χλμ/ώρα στα 111χλμ/ώρα, φρενάροντας για 213 μέτρα σε 3,9’’ ενώ η μέγιστη επιβράδυνση είναι 1,5g και η μέγιστη δύναμη που ασκείται στη μανέτα είναι στα 6,1kg.

 

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Επιστρέφω δριμύτερος!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Δεν σκέφτομαι Τίτλους!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα