• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans MotoGP: Αγώνας
Νέος θρίαμβος του Marquez, βάθρο για Petrux/Rossi
Νέα 20/05/2018 - 16:19

Λίγη ώρα χρειάστηκε στον Marc Marquez για να ζεστάνει το σκληρό πίσω ελαστικό που επέλεξε - ο μόνος από τους 24 οδηγούς - για να πάρει τη νίκη στη συνέχεια.

 

Ο Ισπανός ξεπέρασε το εμπόδιο του Jorge Lorenzo 18 γύρους πριν το τέλος του 5ου Αγώνα και από τη στιγμή που τέθηκε επικεφαλής, δεν έχασε ποτέ την πρώτη θέση.

 

Σε μια πίστα που η Honda μπορεί να έχει τις περισσότερες νίκες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια εκεί κερδίζει η Yamaha, ο Marquez έκανε τη διαφορά.

 

Με τη βοήθεια της πολύ βελτιωμένης Honda φέτος, ο Ισπανός πήρε μια τρίτη συνεχόμενη νίκη, την ώρα που ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του, ο Dovi έβλεπε τον Αγώνα από το γκαράζ.

 

Ο λόγος ήταν ότι ο Ιταλός της Ducati δεν απέφυγε ένα λάθος στον 4ο μόλις γύρο του Αγώνα. Ένα ακόμα «μηδέν» για τον Ιταλό, που κάνει πολύ δύσκολο το έργο του για τη συνέχεια.

 

Το λάθος δεν απέφυγε ούτε ο Johann Zarco. Ο Γάλλος έδειξε ότι τελικά λύγισε από την πίεση των προσδοκιών των συμπατριωτών του ( και όχι μόνο).

 

Ξεκίνησε δυνατά τον Αγώνα, ωστόσο στον 8ο γύρο βρέθηκε στην άσφαλτο και γκρεμίστηκαν οι ελπίδες του για ένα καλό αποτέλεσμα μέσα στην πατρίδα του.

 

Με τον Marquez να κάνει βόλτα στον τελευταίο γύρο, πήρε μια ακόμα σπουδαία νίκη και δείχνει ότι σε πίστες που του ταιριάζουν καλύτερα, το έργο των αντιπάλων του θα είναι πολύ δύσκολο.

 

Ο Petrux πάλεψε στον Αγώνα, κράτησε καλό ρυθμό, ακολούθησε τον Marquez - χωρίς να τον απειλήσει - και πήρε το πρώτο του βάθρο για το ’18.

 

Ήταν η πρώτη φορά που ανέβαινε στο βάθρο των νικητών μετά το Γύρο της Ιαπωνίας πέρυσι.

 

Αναγεννημένος στον Αγώνα ο Valentino Rossi, είχε εντυπωσιακά δυνατό ρυθμό στις υψηλές θερμοκρασίες που δυσκόλεψαν πάρα πολύ τον Vinales.

 

Ο Vale ανέβηκε γρήγορα σε θέση βάθρου, ωστόσο του έλειπε το κάτι παραπάνω για να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση από τον Petrucci.

 

Πάντως στο parc ferme ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτό το δεύτερο φετινό του βάθρο, αν και η Yamaha - σε μια θεωρητικά «δική της πίστα - έμεινε και πάλι χωρίς νίκη.

 

Πλέον οι μπλε μετράνε 15 Αγώνες χωρίς κάποια μοτοσυκλέτα τους να κερδίσει Αγώνα...

 

Σταθερός και αξιόλογος σε ρυθμό ο Miller, πήρε μια πολύ σημαντική 4η θέση μπροστά από τον Dani Pedrosa που ήταν μόνος του στην 5η.

 

Ο Lorenzo και πάλι το μόνο που έδειξε με την Ducati του ήταν ένα εκρηκτικό ξεκίνημα, χωρίς ωστόσο να έχει διάρκεια. Ο Ισπανός φαίνεται ότι απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από τους κόκκινους.

 

Τα 24’’ από την κορυφή οπωσδήποτε δεν θ’ αρέσουν καθόλου στον Vinales, που έμεινε 7ος μπροστά από τον Cal Crutchlow.

 

Ο Βρετανός ήταν στον Αγώνα μετά τη σφοδρή του πτώση χτες στις ΚΑΤ1 και το πάλεψε όσο μπορούσε για να τερματίσει τελικά 8ος.

 

Χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα του - και σε μια πίστα που δεν ταιριάζει καθόλου στην RS-GP - ο Aleix Espargaro έκανε καλό Αγώνα.

 

Έβαλε την Aprilia του στη δεκάδα, μπροστά από την Suzuki του Rins που ήταν και ο μόνος που τερμάτισε για την ομάδα, καθώς ο Iannone έπεσε στην αρχή του Αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Απαράδεκτο και ανόητο

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα