• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Πέντε οδηγοί με 8β διαφοράς!
Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στην Jerez
Νέα 30/04/2018 - 13:23

Το MotoGP συνεχίζεται στην πίστα της Jerez αυτό το Σ/Κ, καθώς πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στον πρώτο Ευρωπαϊκό Αγώνα για το 2018.

 

Στην Jerez είναι συνήθως που μπορούμε να κρίνουμε και να διακρίνουμε καλύτερα τις δυνατότητες και τις αδυναμίες των Κατασκευαστών.

 

Μια κλασική πίστα για το Ημερολόγιο Αγώνων, με την τελευταία στροφή της - την “Jorge Lorenzo” να κρύβει και φέτος σπουδαίες μάχες σε όλες τις κατηγορίες.

 

Οι αντίπαλοι πηγαίνουν στην Ισπανία αποφασισμένοι για ένα καλό αποτέλεσμα κι εμείς περιμένουμε πλούσιο θέαμα, με πέντε οδηγούς να έχουν μεταξύ τους διαφορά 8β στη βαθμολογία!

 

Μετά τη νίκη του στο Τέξας, ο Marc Marquez πηγαίνει σε μια πίστα που έχει κερδίσει μόνο το 2014.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και τους περισσότερους βαθμούς, σ’ έναν Αγώνα μέσα στην πατρίδα του.

 

Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία είναι ο Andrea Dovizioso, 1β μπροστά από τον Marc, που ήταν 5ος πέρυσι στην Jerez.

 

Η πίστα δεν είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκή για την Ducati, μάλλον το αντίθετο, αλλά ο Dovi έδειξε ότι μπορεί να πάρει σημαντικούς βαθμούς σε δύσκολες πίστες (Αργεντινή/Τέξας).

 

Οι ομόσταυλοι των δυο παραπάνω οδηγών τα έχουν πάει πολύ καλύτερα στην Jerez, τουλάχιστον την περσινή χρονιά.

 

Ο Jorge Lorenzo ήταν η καλύτερη Ducati και πήρε το βάθρο (το πρώτο του με την Ducati), ενώ ο Dani Pedrosa ήταν ο μεγάλος νικητής του Αγώνα.

 

Ειδικά ο τελευταίος προέρχεται από τραυματισμό στην Αργεντινή, αλλά είχε ακόμα μερικές ημέρες να αναρρώσει μετά την ηρωική του 7η θέση στο Τέξας.

 

Πολύ σημαντικό θα είναι το Σ/Κ για την Yamaha. Πέρυσι τα προβλήματα που αντιμετώπισαν με την πρόσφυση στις υψηλές θερμοκρασίες ήταν μεγάλα.

 

Φέτος ελπίζουν ότι έχει γίνει πρόοδος στο συγκεκριμένο τομέα. Ο Rossi - νικητής από την pole στην Jerez το ’16 - θέλει να καλύψει έδαφος στους βαθμούς.

 

Από την άλλη, με τα κατάλληλα αποτελέσματα, ο Maverick Vinales μπορεί ακόμα και να βρεθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας το απόγευμα της Κυριακής.

 

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους Johann Zarco και Cal Crutchlow που ισοβαθμούν με διαφορά μόλις 8β από την κορυφή.

 

Για τον Γάλλο κάθε Αγώνας είναι και μια ευκαιρία να πάρει την πολυπόθητη πρώτη του νίκη, ενώ ο Βρετανός ευελπιστεί σ’ ένα ακόμα βάθρο.

 

Η Jerez θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δούμε και τη δυναμική της Suzuki, που έχει κάνει μεγάλη πρόοδο με την GSX-RR σε σχέση με πέρυσι.

 

Ο Iannone είναι πολύ ανεβασμένος μετά το βάθρο του στο Τέξας, όπως και ο Rins βέβαια που «παίζει» εντός έδρας και θέλει περισσότερα.

 

Πέντε οδηγοί, 8β βαθμοί διαφοράς κι ένας συναρπαστικός, όπως φαίνεται, Αγώνας. Η Jerez πλησιάζει κι είμαστε πανέτοιμοι για ένα ακόμα εκπληκτικό Αγωνιστικό Σ/Κ.

Επόμενο άρθρο »

Michelin: Νέα άσφαλτος στην Jerez;

« Προηγούμενο άρθρο

Pirro: Μας πήραν το πλεονέκτημα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα