• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Aragon: Αγώνας 1
Θρίαμβος Rea μετά την επανεκκίνηση!
Νέα 14/04/2018 - 16:04

Φοβερό Αγώνα έκανε ο Jonathan Rea, κατακτώντας τη δεύτερη νίκη του για φέτος κρατώντας πίσω του τρεις μοτοσυκλέτες της Ducati.

 

Παρά την πίεση των Davies, Fores και Melandri, ο άσος της Kawasaki βρήκε τον τρόπο να πάρει τους 25β και να διευρύνει τη διαφορά του στη βαθμολογία.

 

Η πίεση των τριών Ducati ήταν έντονη μέχρι και πέντε περίπου γύρους πριν από το τέλος, ωστόσο κάπου εκεί ανέβασε την απόδοσή του και ξέφυγε μπροστά.

 

Ο Rea πέρασε στην πρώτη θέση κερδίζοντας στην αρχή τον poleman Marco Melandri και μετά από μια επίθεση στην αρχή που δέχτηκε από τον Lowes, άρχισε να βρίσκει ρυθμό.

 

Λίγο αργότερα ξεπέρασε μια δύσκολη στιγμή στην 1 αλλά και πάλι δεν μπορούσε να κάνει μια καλή διαφορά από τις Ducati που τον πλησίαζαν από πίσω.

 

Στον ένατο γύρο μάλιστα, ο εξαιρετικός Fores του πήρε το προβάδισμα για να απαντήσει τρεις γύρους αργότερα ο Rea και να πάρει και πάλι κεφάλι στον Αγώνα.

 

Στη συνέχεια πίεσε, κράτησε μια διαφορά και τη διεύρυνε στο τέλος για να πάρει μια σπουδαία νίκη σε μια πίστα που ευνοεί τις Ducati.

 

Στην τελευταία στροφή ο Chaz Davies - που έκανε καταπληκτικό Αγώνα ξεκινώντας από την 11η θέση - άρπαξε τη δεύτερη θέση από τον Fores.

 

Έτσι ο Ισπανός συμβιβάστηκε με το τρίτο σκαλί του βάθρου, αρκετά μπροστά από τον Marco Melandri που πλήρωσε ένα λάθος του στην 1 στον τελευταίο γύρο.

 

Ο Michael van der Mark πήρε την 5η θέση, κρατώντας πίσω του τον Tom Sykes και τον ομόσταυλό του στην Yamaha, τον Lowes.

 

Ο τελευταίος ξεκίνησε με υπέροχο τρόπο τον Αγώνα, ωστόσο στο τελευταίο τρίτο του η πτώση στην απόδοσή του ήταν μεγάλη.

 

Εξαιρετικός στο ντεμπούτο του ο Rinaldi, έβαλε την Ducati του στην 8η θέση, με τον Ιταλό να παίρνει μέρος φέτος σε όλους τους Ευρωπαϊκούς Γύρους, στο γκαράζ των Davies και Melandri.

 

Ο Razgatlioglu (Kawasaki) κέρδισε τη μάχη για την 9η θέση, μπροστά από τον Roman Ramos (Kawasaki).

 

O Loris Baz έμεινε εκτός δεκάδας για περίπου δυο δέκατα, με τον Jake Gagne να είναι η μοναδική Honda που τερμάτισε, μιας και ο Leon Camier είχε πτώση.

 

Στους βαθμούς ήταν και οι Giugliano - αντικαθιστά τον Laverty στην Aprilia - Hernandez (Kawasaki) και Savadori (Aprilia).

 

Η πολύ άσχημη πτώση του Camier ήρθε στην πρώτη εκκίνηση του Αγώνα, σ’ ένα περιστατικό που συνέβη τρεις γύρους μετά την έναρξη και είχαν εμπλοκή και οι Torres-Savadori.

 

Ο Camier, τον οποίο χτύπησε ο Jordi Torres, έχει τις αισθήσεις του και ανταποκρίνεται στη θεραπεία. Μεταφέρθηκε από την πίστα σε κοντινό νοσοκομείο για περισσότερες εξετάσεις.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Aragon: Αγώνας 2

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Aragon: Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα