• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Aragon: Αγώνας 2
O Davies κέρδισε τον Rea
Νέα 15/04/2018 - 16:22

Ο Chaz Davies της Aruba.it Ducati κατάφερε να συνεχίσει μια δυνατή παράδοση που έχει στην Aragon, επικρατώντας του Rea στο δεύτερο Αγώνα των SBK-Motul.

 

Με το αλλαγμένο grid, ο Davies ξεκίνησε δίπλα στους Jonathan Rea και τον Xavi Fores της Barni Ducati και στην αρχή ήταν ο πιο αργός από τους δυο.

 

Ο ρυθμός του όμως ήταν πολύ δυνατός στη συνέχεια και γρήγορα ξεχώρισε μπροστά μαζί με τους άλλους δυο και τον Melandri.

 

Στον έβδομο γύρο ο Fores ήταν μπροστά αλλά στην τελευταία στροφή είχε μια πτώση και βγήκε εκτός ανταγωνισμού.

 

Λίγο αργότερα, στον 11ο γύρο, ο Davies έψαχνε τρόπο να περάσει τον ομόσταυλό του, τον Melandri και να πάρει αυτός τη δεύτερη θέση.

 

Αφού τα κατάφερε, σύντομα άρχισε να παρενοχλεί και τον Rea που ήταν πρώτος και είδαμε μερικές πολύ δυνατές, αλλά στα πλαίσια των κανονισμών, μάχες μεταξύ τους.

 

Στον 13ο γύρο ο Davies έκανε μια πάρα πολύ ωραία κίνηση και πέρασε μπροστά κι έδειχνε ότι θα μπορούσε να ξεφύγει μπροστά.

 

Ωστόσο στον τελευταίο γύρο τον πρόλαβαν τόσο ο Rea, όσο και ο Melandri. Και οι δυο τους όμως θα έκαναν λάθη στα αμέσως επόμενα λεπτά.

 

Πρώτα ο Melandri, ο οποίος «πλήρωσε» ένα λάθος του στο πρώτο κομμάτι της πίστας και έμεινε πίσω από τους δυο αντιπάλους του.

 

Στην 12η στροφή έκανε και ο Rea ένα λάθος, από τα σπάνια για τον Ιρλανδό, ο οποίος άνοιξε τη γραμμή του στην έξοδο της στροφής.

 

Με το λάθος αυτό, ο Davies δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να ξεφύγει στη μεγάλη ευθεία και να πάρει μια σπουδαία νίκη, μειώνοντας στους 12β τη διαφορά του από τον Rea.

 

Οι Rea και Melandri δεν έχασαν το βάθρο και τερμάτισαν στις θέσεις 2-3, μπροστά από το δίδυμο της Yamaha.

 

Οι Lowes και Van der Mark έδωσαν ωραία μάχη για την 4η θέση, την οποία στο τέλος κέρδισε ο πρώτος για τέσσερα μόλις δέκατα.

 

Και οι δυο τους, όμως, ήταν 10 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο.

 

Στον τελευταίο γύρο ο Tom Sykes έκαμψε την αντίσταση του Rinaldi (Ducati) και πήρε μια απογοητευτική έκτη θέση.

 

Ο Jordi Torres της MV Agusta πίεσε στο τέλος για να περάσει κι αυτός τον Ιταλό, αλλά τελικά συμβιβάστηκε με την 8η θέση πίσω του.

 

Με μια ωραία εμφάνιση, ο Toprak Razgatlioglu πήρε την 9η θέση πάνω στην Kawasaki του, με τον Savadori της Aprilia και τον Ramos (Kawasaki) ν’ ακολουθούν.

 

Ο Jake Gagne κατάφερε να πάρει την 12η θέση και ήταν η μοναδική Honda στον Αγώνα, μιας και ο Leon Camier έμεινε εκτός.

 

Ο Camier είχε εμπλοκή σ’ ένα περιστατικό στο χτεσινό Αγώνα που του κόστισε μερικά σπασμένα πλευρά και τραυματισμούς στο στήθος.

Επόμενο άρθρο »

Με το μυαλό στην ανάρρωση!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Aragon: Αγώνας 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα