• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αργεντινή Moto3: Αγώνας
Δεν ρίσκαρε και κέρδισε ο Bezzecchi!
Νέα 08/04/2018 - 20:53

Ο Αγώνας της Moto3 στην Αργεντινή κηρύχθηκε βρεγμένος, όμως η πρόβλεψη ήταν ότι δεν θα έβρεχε και η πίστα άρχιζε να στεγνώνει σε αρκετά της σημεία.

 

Ωστόσο οι περισσότεροι βγήκαν με τα βρόχινα ελαστικά, με τη μεγαλύτερη έκπληξη να κάνει ο Tony Arbolino, που θα ξεκινούσε από την pole!

 

Ο Ιταλός ρίσκαρε και έβαλε τα σλικ, ελπίζοντας ότι η πίστα θα στεγνώσει γρήγορα και αυτό θα του έδινε το πάνω χέρι στο τέλος.

 

Όμως, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ήταν η λάθος επιλογή. Στην εκκίνηση μαζί του ήταν με τα σλικ ελαστικά και ο Marcos Ramirez.

 

Από την άλλη, με σλικ πίσω ελαστικό και βρόχινο μπροστά ήταν οι Bulega και Atiratphuvapat, ενώ οι Jorge Martin και Phillip Oettl βγήκαν μετά το γύρο προθέρμανσης να βάλουν κι αυτοί σλικ!!

 

Ήταν ένα μεγάλο ρίσκο και για τον Martin, τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, που τελικά δεν του βγήκε.

 

Μπροστά ο Marco Bezzecchi πήρε την εκκίνηση με τα βρόχινα και το μόνο που έκανε ήταν να μεγαλώνει τη διαφορά του από τους πίσω.

 

Η νίκη του ήταν σπουδαία και δίκαιη και ήταν η πρώτη της καριέρας του οδηγού της Ακαδημίας του Rossi, ο οποίος Valentino έσπευσε να τον συγχαρεί στο parc ferme.

 

Πίσω του, από το γκρουπ των έξι οδηγών εν τέλει «επιβίωσαν» μέχρι το τέλος δυο και αυτοί μας χάρισαν ωραίες μάχες μέχρι το τέλος του Αγώνα.

 

Τελικά ο Aron Canet κατάφερε να επικρατήσει του Fabio di Giannantonio και να πάρει άλλους 20β (όπως και στο Qatar) ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

 

Ο Bastianini ήταν τέταρτος και μια από τις εφτά Honda που έμειναν πίσω από την KTM του Bezzecchi, με την ΚΤΜ να παίρνει την πρώτη της νίκη στην κατηγορία μετά το Mugello πέρυσι.

 

Ο Norrodin έκανε το καλύτερό του αποτέλεσμα σε μια πίστα που τον είχε «πικράνει» το 2016 όταν έχασε μια σχεδόν σίγουρη 2η θέση, ενώ φοβερό Αγώνα έκανε ο Alonso Lopez.

 

Ο πιο μικρός σε ηλικία αναβάτης της κατηγορίας, μόλις στο 2ο του GP, κατάφερε να πάρει την 6η θέση, μπροστά από τον Dalla Porta και τον Niccolo Antonelli.

 

Ο Gabriel Rodrigo προσπάθησε μπροστά στους συμπατριώτες του να κάνει κάτι καλό και στην αρχή ήταν στο γκρουπ πίσω από τον Bezzecchi να δίνει μάχες για το βάθρο.

 

Στην πορεία του Αγώνα όμως δεν είχε το ρυθμό να μείνει τόσο ψηλά κι έπεσε στην 9η θέση, μπροστά από τον Tony Arbolino.

 

Ο Arbolino, όπως και οι Martin και Ramirez πίσω του (όλοι με σλικ), πήραν τελικά βαθμούς εκμεταλλευόμενοι τις αρκετές πτώσεις που είχαμε στα τελευταία στάδια του Αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Αργεντινή Moto2: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Αργεντινή MotoGP: Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα