• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αργεντινή Moto2: Κατατακτήριες
Απίστευτη ανατροπή με Vierge στην pole!
Νέα 07/04/2018 - 21:14

Μια απίστευτη ανατροπή είχαμε στις κατατακτήριες της μεσαίας κατηγορίας, που μας αποζημίωσε πραγματικά στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας.

 

Η βροχή είχε αρχίσει να πέφτει στο τέλος και το νερό ήταν αρκετό, κυρίως στο δεύτερο μισό της πίστας. Κάπου εκεί οι περισσότεροι πίστεψαν ότι όλα τέλειωσαν.

 

Ο Lorenzo Baldassarri είχε κάνει νωρίτερα έναν πολύ καλό χρόνο - με πολύ λιγότερο νερό στην πίστα - και ο Ιταλός ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει την πρώτη pole της καριέρας του.

 

Όμως ο Xavi Vierge είχε άλλη γνώμη. Στα τελευταία λεπτά βλέπαμε μερικούς αναβάτες να αρχίζουν να πλησιάζουν το χρόνο του Baldassarri, αλλά κανείς δεν τον απείλησε ουσιαστικά.

 

Ο Balda παρέμενε στο γκαράζ της ομάδας του και τελικά βγήκε στην πίστα πολύ αργά, χωρίς να έχει την ευκαιρία να πιέσει για έναν τελευταίο γύρο. Και το πλήρωσε.

 

Πρώτα ο Jorge Navarro και μετά ο Danny Kent «έδειξαν το δρόμο» πλησιάζοντας πολύ κοντά το χρόνο του Baldasarri. Ο Kent μάλιστα ανέβηκε στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, αλλά  πίσω από τον Ιταλό.

 

Η καρώ σημαία είχε πέσει, όταν ο φοβερός Xavi Vierge ξεκινούσε έναν ανεπανάληπτο γύρο. Σε κάθε ένα από τα τέσσερα κομμάτια της πίστας κατέβαζε το χρόνο του Baldassarri.


Στο τέλος κατάφερε να κάνει ένα σχεδόν απίστευτο 1:56.137 αρπάζοντας με την αξία του την pole position που είναι και η πρώτη της καριέρας του!

 

Ένα συγκλονιστικό φινάλε μ’ έναν καταπληκτικό Vierge να παίρνει μια από τις καλύτερες pole positions στην ιστορία της Moto2.

 

Ο Baldassarri έμεινε δεύτερος, μπροστά από τον Danny Kent, ενώ στη δεύτερη σειρά ήταν οι Pasini-Navarro-Lowes.

 

Ειδικά ο Pasini θα ήταν αυτός που θα έπαιρνε άνετα την pole position, αν ολοκλήρωνε έναν φοβερά γρήγορο γύρο που έκανε στην αρχή κι όταν ήταν πίσω από τον Baldassarri.

 

Τότε ο Paso ήταν οχτώ δέκατα (!) πιο γρήγορος από το χρόνο του Baldassarri στα τρία πρώτα κομμάτια της πίστας, στο τελευταίο όμως συνάντησε κίνηση και παράτησε το γύρο του!

 

Ο Alex Marquez είχε μια πτώση αλλά τελικά κατάφερε να ανέβει στην 8η θέση και μαζί του στην τρίτη σειρά θα είναι οι Oliveira και Gardner.

 

Ο Joe Roberts έκανε με διαφορά την καλύτερή του παρουσία σε κατατακτήριες δοκιμές της Moto2. Μέχρι πρότινος η καλύτερή του θέση ήταν η 27η, ενώ τώρα ο Αμερικανός ολοκλήρωσε στην 10η!

Επόμενο άρθρο »

Αργεντινή MotoGP: Κατατακτήριες

« Προηγούμενο άρθρο

Αργεντινή Moto3: Κατατακτήριες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα