• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΠΠΤ2018 SBK: ο Τσαλίκης 1ος στα Μέγαρα
Ανατροπές στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος
Νέα 02/04/2018 - 17:13

1ος Αγώνας ΠΠΤ2018 Μέγαρα 01/04

 

Φωτογραφία: ΑΡΕΧ photography, Γιώργος Νιαουνάκης, Στράτος Βαβούδης

 

Στην κορυφαία κατηγορία των Superbike (SBK) ο Σάκης Συνιώρης με την Aprilia RSV4 έδωσε δυνατή μάχη με τον Φώτη Τσαλίκη και την Honda CBR1000RR, μέχρι 10 γύρους πριν το τέλος, όταν σε ένα προσπέρασμα αργότερων οδηγών ο Συνιώρης έπεσε, παρασύροντας και τον Δημήτρη Βάμβα. Ο Τσαλίκης συνέχισε με τον καλό του ρυθμό που του έδωσε την 2η νίκη της καριέρας του στην Ταχύτητα.

Ο Σωτήρης Μπεγνής στην πρώτη του εμφάνιση με Honda CBR1000RR πήρε την 2η θέση, μπροστά από τον Γιώργο Μαρκεσίνη και την Yamaha R1.

Ο Λευτέρης Πίππος με την Yamaha R1 αντιμετώπισε αρχικά πρόβλημα με τον συμπλέκτη και έχασε την επαφή με το γκρουπ των πρώτων, ενώ μετά το μέσον του Αγώνα είχε και πρόβλημα στα φρένα, που τον περιόρισε στην 4η θέση.

Ο υποστηριζόμενος από το περιοδικό MOTOGP WORLD Κώστας Ζαχαρόπουλος, με την Yamaha R1 που ετοιμάζει η Kouzounas Racing, έδωσε σκληρή μάχη με τον Δημήτρη Πρόιο και την Suzuki GSXR1000 αλλάζοντας πολλές φορές την 5η και 5η θέση, αφού ο Ζαχαρόπουλος δεν είχε την εμπειρία με τις μπλε σημαίες. Τελικά τερμάτισε πίσω από τον Πρόιο που έκανε καλή επιστροφή στους αγώνες. Κοντά πίσω τους οι Κώστα Φωτιάδης και ο αειθαλής Μιχάλης Σπηλιώτης που επέστρεψε στη μεγάλη του αγάπη που είναι η αγωνιστική μοτοσυκλέτα.

Το Κύπελλο του Rookie πήρε ο Βαγγέλης Γεωργόπουλος με την Ducati 1098 που τη στιγμή της πτώσης του Συνιώρη ήταν ακριβός πίσω και αναγκάστηκε να βγει εκτός πίστας χάνοντας αρκετό χρόνο.

Τσαλίκης (156), Πίππος (91)
Τσαλίκης (156), Πίππος (91)

Ωραία και η παρουσία τριών Kawasaki ZX10R με τους Τάσο Κωστάρα, Γαβριήλ Μηλιατζόγλου και Δημήτρη Βάμβα.

Στη μάχη των ελαστικών, η Michelin πήρε τις δύο πρώτες θέσεις και η Dunlop της 3η. Δυναμική και η παρουσία των Pirelli – Metzeler με 5 από τους συμμετέχοντες να χρησιμοποιούν τα λάστιχα της Intramoto.

 

Αποτελέσματα στο συνοδευτικό αρχείο:

Ζαχαρόπουλος
Ζαχαρόπουλος
Μαρκεσίνης
Μαρκεσίνης
Τσαλίκης
Τσαλίκης

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Από την έρημο στις Άνδεις

« Προηγούμενο άρθρο

H Μοτοδυναμική – Yamaha ξεκίνησε θετικά στην Ταχύτητα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα