• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Από την έρημο στις Άνδεις
Ο επόμενος Γύρος στην Αργεντινή!
Νέα 03/04/2018 - 10:01

Αλλαγή σκηνικού για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών, καθώς αυτή την εβδομάδα, τη Μεγάλη Εβδομάδα, το MotoGP κατευθύνεται στην Αργεντινή.

 

Επικεφαλείς και έτοιμοι για καινούργιες μάχες είναι ο Andrea Dovizioso και ο Marc Marquez, με τον πρώτο να κερδίζει στο Qatar και να έχει το προβάδισμα.

 

Πίσω τους όμως είναι πολλοί που περιμένουν να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο του Αγώνα της Αργεντινής, ή ακόμα και τη νίκη.

 

Κατ’ αρχάς ο Maverick Vinales, ο μεγάλος νικητής του περσινού Αγώνα, αλλά και ο Valentino Rossi που συνόδευσε τους δυο παραπάνω αναβάτες στο βάθρο του Qatar.

 

Το δίδυμο της Yamaha - με ανανεωμένη εμπιστοσύνη στη μοτοσυκλέτα του 2018 - θα προσπαθήσουν να σταματήσουν την Ducati του Dovi και την Honda του Marquez.

 

Και μετά έχουμε δυο οδηγούς τεράστιας αξίας.

 

Από τη μια ο Jorge Lorenzo που θέλει ν’ αφήσει πίσω του τα προβλήματα του Qatar και να δείξει την πρόοδό του πάνω στην Desmosedici.

 

Από την άλλη, ο Dani Pedrosa έχει την ταχύτητα και στις κατάλληλες συνθήκες μπορεί εύκολα να κάνει τη ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

 

Ένας άλλος ικανός για ζημιά οδηγός είναι ο Johann Zarco. Ο Γάλλος ήταν δυνατός στο Qatar και υποχώρησε από τις μάχες του βάθρου λόγω ελαττωματικού ελαστικού.

 

Στην Αργεντινή θα θέλει να είναι αυτός ο καλύτερος δορυφορικός αναβάτης, παίρνοντας τον τίτλο από τον Crutchlow.

 

Ο τελευταίος βρέθηκε για πρώτη φορά στο parc ferme φέτος, όντας 4ος στο Qatar και με την παράδοση που έχει στην Αργεντινή δεν αποκλείεται να το επαναλάβει.

 

Πέρυσι, άλλωστε, είχε πλαισιώσει τις δυο Yamaha (Vinales-Rossi) στο βάθρο των νικητών της Termas de Rio Hondo (η πίστα της Αργεντινής).

 

Και η λίστα των οδηγών που μπορούν να κάνουν την έκπληξη δεν τελειώνει εδώ. Στο Qatar ο Alex Rins έδειξε εξαιρετικά στοιχεία και δυνατό ρυθμό.

 

Η πτώση του αργότερα στον Αγώνα, σίγουρα θα αποτελέσει ένα καλό μάθημα για τους επόμενους Γύρους στον νεαρό Ισπανό.

 

Μέσα στην πεντάδα του Qatar ήταν ο Danilo Petrucci που έχει πολλά ν’ αποδείξει στην Ducati, ενώ τη σταθερή του πρόοδο στη νέα του μοτοσυκλέτα θέλει να επιβεβαιώσει και ο ομόσταυλός του, ο Jack Miller.

 

Και δεν ξεχνάμε και τις μάχες των νεοφερμένων στην κατηγορία!

 

Ο Franco Morbidelli κέρδισε την πρώτη στο Qatar, ενώ στους βαθμούς μαζί του ήταν και ο εντυπωσιακός, πράγματι, Hafizh Syahrin.

 

Από την άλλη, ο δυνατός κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών, Takaaki Nakagami, θέλει να αντιστρέψει την κατάσταση στην Αργεντινή.

 

Ο δεύτερος Γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ξεκινά την Μεγάλη Παρασκευή, με τον Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας να διεξάγεται στις 21:00 την Κυριακή του Πάσχα.

Επόμενο άρθρο »

Σε εγρήγορση ο Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ2018 SBK: ο Τσαλίκης 1ος στα Μέγαρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα