• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dall’Igna: Είμαστε το σημείο αναφοράς
Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι επαναστατικό πια
Νέα 16/01/2018 - 12:05

Ο άνθρωπος που πήγε στο Borgo Panigale και έφερε τα πάνω-κάτω για την Ducati, ο Gigi DallIgna, μίλησε στο περιθώριο της χτεσινής παρουσίασης των κόκκινων.

 

Ο Gigi είναι αναμφίβολα ο άνθρωπος-κλειδί για την Ducati. Πέρυσι κατάφερε και είχε την πιο ισορροπημένη μοτοσυκλέτα του Πρωταθλήματος και φέτος όλοι περιμένουν περισσότερα.

 

«Έχουμε βρει τρόπους να βελτιώσουμε το πλαίσιο, αλλά πρέπει να τους επιβεβαιώσουμε στην πίστα. Τα τεστ σε Sepang και Ταϊλάνδη θα είναι πιο σημαντικά από ποτέ».

 

Πέρυσι η GP17 δυσκολευόταν πολύ μέσα στις στροφές και σε γρήγορες πίστες όπως το Phillip Island δεν τα πήγε καθόλου καλά.

 

«Συνεχίζουμε και βελτιωνόμαστε σε κάθε τομέα. Μας απασχολούν μερικά σημεία της μοτοσυκλέτας, όπως αυτό που αντιπροσωπεύει η Αυστραλία κι εκεί ρίχνουμε το βάρος με την ελπίδα να δούμε αποτελέσματα».

 

Μετά είναι και τα ελαστικά, αλλά σ’ αυτό το κομμάτι η Ducati έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και ο DallIgna δεν ανησυχεί.

 

«Θεωρώ ότι τα ελαστικά θα είναι λίγο-πολύ αυτά του 2017 με μικρές προσθήκες. Δεν νομίζω ότι τα ελαστικά θα είναι ένας αστάθμητος παράγοντας για φέτος».

 

Οι περσινές εμφανίσεις, κυρίως του Andrea Dovizioso, δημιουργούν υψηλές προσδοκίες για τους Ducatisti όλου του κόσμου. Ο Gigi όμως παραμένει προσγειωμένος.

 

«Δεν αγχώνομαι.. Όπως είπα έχουμε βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια. Κάναμε και τα λάθη μας. Δεν λέω ότι θα έκανα τα πάντα ακριβώς έτσι... αν είχα την ευκαιρία θα άλλαζα κάποια πράγματα, αλλά ελάχιστα κι αυτό μου επιτρέπει να βλέπω το μέλλον με ηρεμία».

 

Πολλοί περιμένουν (ή θέλουν) να δουν τον Jorge Lorenzo να παλεύει με τον Dovizioso για τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή το 2018.

 

«Αυτό είναι που θέλω κι εγώ με όλη μου την καρδιά. Θα ήταν εκπληκτικό, αλλά συγχρόνως και μια δύσκολη κατάσταση για να διαχειριστείς. Ο κάθε Team Manager ελπίζει να βρεθεί σ’ αυτή τη θέση».

 

«Ο Jorge έκανε σημαντικά βήματα προόδου στους τελευταίους αγώνες πέρυσι κι έτσι δεν θα με εξέπληττε καθόλου αν κέρδιζε. Χρειάζεται όμως λίγο ακόμα κάτι για να είναι αυτός που ήταν τα προηγούμενα χρόνια».

 

Μιλώντας και πάλι για τη μοτοσυκλέτα, είναι αρκετοί αυτοί που περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τον «πόλεμο των φτερών». Οι κόκκινοι πάντως δεν θα δείξουν το νέο τους φέρινγκ πριν το Buriram ή το Qatar.

 

«Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε πια κάποια επανάσταση, όπως όταν ήμασταν πίσω από τους πρώτους. Δεν χρειάζεται να παίρνουμε τέτοια ρίσκα πια. Περισσότερο θα τελειοποιήσουμε αυτό που έχουμε».

 

«Είμαι χαρούμενος με ό,τι έχουμε και αυτό μας είναι αρκετό για να παλέψουμε για τον Τίτλο», προσθέτει ο Gigi DallIgna.

 

Στη μάχη του Πρωταθλήματος, με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, θα ριχτεί και ο Danilo Petrucci και ο DallIgna εξηγεί ότι:

 

«Με βάσει τα αποτελέσματα θα δούμε και ποιο ακριβώς θα είναι το επίπεδο της υποστήριξής μας στον Petrux. Αν δει ότι μπορεί να κερδίζει, θα του δώσουμε ό,τι χρειάζεται».

 

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν φέτος και τα μεταγραφικά.

 

«Πλέον δεν έχουμε λίγους κατασκευαστές που παίρνουν τους καλύτερους αναβάτες. Η επιλογή είναι μεγαλύτερη και ίσως η όλη κατάσταση δημιουργήσει προβλήματα».

 

Κι όταν εννοούμε μεταγραφές, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τους οδηγούς. Ήδη από το Borgo Panigale έφυγαν και μερικού μηχανικοί/τεχνικοί για νέες περιπέτειες.

 

«Είναι λογικό ότι μιας και φτάνεις σε τέτοιο επίπεδο, ο ανταγωνισμός ενδιαφέρεται για μέλη της ομάδας σου. Είμαστε ο μόνος Ευρωπαίος κατασκευαστής που έχει πάρει τέτοια αποτελέσματα».

 

«Αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού και είναι ωραίο να βλέπεις τους Ιάπωνες να κυνηγούν τους τεχνικούς μας ή τα αεροδυναμικά μας βοηθήματα. Σημαίνει ότι είμαστε το σημείο αναφοράς στο Πρωτάθλημα».

 

Μιλώντας για αεροδυναμικά, τον ρώτησαν και για το φέρινγκ που είχε η Yamaha στο τεστ της Valencia, αυτό που φαίνεται να έχει κανονικά φτεράκια...

 

«Όλοι οι κανονισμοί είναι ανοιχτοί στην ερμηνεία τους. Δεν ξέρω αν το έχουν ομολογκάρει ή όχι. Θα το δούμε στην Sepang».

 

Και λίγα τελευταία λόγια για τις επερχόμενες δοκιμές στα τέλη Γενάρη (28-30 Ιανουαρίου).

 

«Στα πρώτα δυο τεστ θα δούμε την κατεύθυνση της Ducati κι έτσι πρέπει μετά το τέλος των δοκιμών στο Buriram να έχουμε έτοιμη τη μοτοσυκλέτα. Το τεστ του Qatar θα πρέπει να είναι για να την ετοιμάσουμε ενόψει του Αγώνα».

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Η Kiefer με 1 οδηγό

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Θέλω να δώσω στην Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα