• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η εκδίκηση των SBK
Σύγκριση δεδομένων με Moto2/Moto3
Νέα 18/12/2017 - 14:53

Πριν από περίπου δυο εβδομάδες, δημοσιεύσαμε τις δηλώσεις ισχυρών ανδρών του MotoGP, οι οποίοι επιβεβαίωναν ότι δεν κοιτούν για ταλέντα από τα SBK-Motul.

 

Μια γνώμη που είναι σεβαστή, αν και οι αριθμοί - όπως αποκαλύπτει ο επίσημος στατιστικολόγος του MotoGP, Dr. Martin Raines - μας δίνουν μια διαφορετική εικόνα!

 

Ο Raines συνέκρινε τα αποτελέσματα στο MotoGP οδηγών που ανέβηκαν από τα SBK έχοντας κατακτήσει τον Τίτλο και τα αποτελέσματα αναβατών από Moto2 και Moto3 που είχαν τουλάχιστον μια νίκη στις μικρές κατηγορίες.

 

Με βάση τα παραπάνω κριτήρια, από τα SBK έχουμε πέντε οδηγούς: Bayliss/Edwards/Hodgson/Toseland και Spies, ενώ από Moto2/3 έχουμε 14 ονόματα: Abraham, Bradl, De Angelis, Elias, Espargaro, Folger, Iannone, Lowes, Marquez, Miller, Pirro, Rabat, Redding, Rins, Viñales και Zarco.

 

Τα στατιστικά λένε ότι οι οδηγοί από τα SBK έχουν 346 εκκινήσεις με δυο νίκες (0.6%), 23 βάθρα (6.6%) και μια 4η θέση ως την καλύτερη στη βαθμολογία, χάρη στον Colin Edwards.

 

Από την άλλη, οι οδηγοί των Moto2/3 έχουν 784 εκκινήσεις με 41 νίκες (5.2%), 89 βάθρα (11.3%) και - με δεδομένο ότι ο Marquez είναι μέσα σ’ αυτούς, έχουν και Παγκόσμιους Τίτλους.

 

Όμως είναι ακριβώς το όνομα του Marc Marquez που κάνει την πλάστιγγα να κλίνει υπέρ τους, μιας και αν βγάλουμε τον Marc εκτός, τα δεδομένα αλλάζουν!

 

Χωρίς το Ισπανικό «φαινόμενο», τα στατιστικά έχουν ως εξής: 694 αγώνες, 8 νίκες (1.2%) και 44 βάθρα (6.3%).

 

Και όλα αυτά χωρίς να συμπεριλάβουμε στους οδηγούς των SBK τον Cal Crutchlow, που είναι ο δυνατότερός τους εκπρόσωπος αλλά χωρίς Τίτλο.

 

Αν προσθέσουμε και τις 4 νίκες του Βρετανού και τα 13 του βάθρα στη μεγάλη κατηγορία (μέχρι στιγμής), τότε οι των SBK πλησιάζουν ακόμα περισσότερο, με 0.8% ποσοστό νικών και 7.6% βάθρων.

 

Φυσικά οι αριθμοί ποτέ δεν λένε όλη την αλήθεια, ωστόσο μας δίνουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και σίγουρα δείχνουν ότι οι οδηγοί από τα SBK δεν υπολείπονται τόσο πολύ των άλλων.

Επόμενο άρθρο »

Oliveira: Ο Ronaldo είναι ο καλύτερος

« Προηγούμενο άρθρο

Αρνήθηκε προτάσεις ο Morbido

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα