• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι αριθμοί ευνοούν τον Marquez
Έχει το πάνω χέρι ο Ισπανός;
Νέα 05/10/2017 - 11:34

Όλοι μας ετοιμαζόμαστε για τους τρεις συνεχόμενους Γύρους της Ασίας, αρχής γενομένης με το Motegi το μεθεπόμενο Σ/Κ.

 

Τα νέα αυτό το διάστημα είναι λιγοστά, καθώς οδηγοί και ομάδες ξεκουράζονται κι ετοιμάζονται γι’ αυτόν το μίνι μαραθώνιο.

 

Με τέσσερεις αγώνες ν’ απομένουν για το τέλος, ο Marc Marquez είναι μπροστά από τον Dovizioso με 16β ενώ έχει 28β διαφοράς από τον Vinales.

 

Με δεδομένο ότι το σύστημα βαθμολόγησης ισχύει από το 1993, όλα αυτά τα χρόνια μόνο δυο φορές ο Πρωταθλητής δεν ήταν μπροστά στη βαθμολογία 4 αγώνες πριν το τέλος.

 

Η πρώτη περίπτωση ήταν το 1998, όταν 4 Γύρους πριν το τέλος ο Max Biaggi ήταν 4β μπροστά από τον Doohan, αλλά στο τέλος ο Αυστραλός κέρδισε με 52β διαφοράς τον Τίτλο!

 

Η άλλη περίπτωση ήταν το 2015, όταν ο Valentino Rossi ήταν μπροστά από τον ομόσταυλό του με 14β μετά την Aragon, αλλά στο τέλος ο Τίτλος πήγε στον Lorenzo με +5β.

 

Αν πιστέψουμε τα στατιστικά, τότε ο Marc Marquez έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση Τίτλος για το 2017. Όμως σ’ ένα τόσο ανατρεπτικό Πρωτάθλημα, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα!

 

Τα στατιστικά μας «λένε» και κάτι άλλο, κάτι που δεν θα αρέσει στον τρίτο της παρέας των πρώτων, τον Maverick Vinales.

 

Πιο συγκεκριμένα, από το 1993 μέχρι και τις ημέρες μας, ποτέ ο τρίτος στη βαθμολογία 4 Γύρους πριν το τέλος, δεν έχει καταφέρει να κάνει την ανατροπή.

 

Επιπλέον τα στατιστικά είναι υπέρ του Marquez και σε μια ακόμα περίπτωση.

 

Κάθε φορά που ο 24χρονος άσος είναι μπροστά στη βαθμολογία, τέσσερεις αγώνες πριν το τέλος, πάντα είναι αυτός που στο τέλος πανηγυρίζει τον Τίτλο του Πρωταθλητή.

 

Μάλιστα, από το 2013 που ανέβηκε στην κατηγορία, όταν είναι μπροστά στη βαθμολογία έχει χάσει το προβάδισμά του μόνο μια φορά!

 

Φέτος δηλαδή, όταν αναγκάστηκε να αποσυρθεί στο Silverstone όταν ο κινητήρας του τον πρόδωσε, για να εγκαταλείψει για 3η φορά φέτος αγώνα.

 

Τότε ο Andrea Dovizioso πήρε τους 25β της νίκης και κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με 9β περισσότερους από τον Marquez.

 

Η συνέχεια βέβαια είναι γνωστή, με τον 24χρονο άσο της Repsol Honda να απαντά με δυο συνεχόμενες νίκες και να παίρνει και πάλι κεφάλι στη βαθμολογία.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul: Επιστρέφει ο Guintoli!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Φρένο στον αντίχειρα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα