• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Φρένο στον αντίχειρα!
Έτσι πήρε την 5η θέση στην Aragon
Νέα 05/10/2017 - 10:17

Περίπου τρεις εβδομάδες μετά το σπάσιμο του δεξιού του ποδιού, ο Valentino Rossi όχι μόνο έδωσε το παρών στο GP της Aragon, αλλά κατάφερε να πάρει και την 5η θέση!

 

Ήταν ένα επίτευγμα που άφησε με το στόμα ανοιχτό τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και τους συναθλητές του Ιταλού άσου στη μεγάλη κατηγορία.

 

Ο Vale χρησιμοποίησε στο συγκεκριμένο αγώνα μια ειδική λύση της Brembo, για να αντισταθμίσει το γεγονός ότι το δεξί του πόδι δεν δούλευε στο 100%.

 

Μια λύση που έχουν χρησιμοποιήσει ή δοκιμάσει κι άλλοι αναβάτες, με πρωτεργάτη τον Mick Doohan: ένα φρένο στον αντίχειρα, στο αριστερό μέρος του τιμονιού.

 

Πρόκειται για μια τεχνολογία που έχει ιστορία 25 χρόνων, μιας και τότε - το 1992 - το είχε ζητήσει ο Doohan μετά το σοβαρό του τραυματισμό στο GP της Ολλανδίας.

 

Τότε, ο Θρύλος του MotoGP παραλίγο να χάσει το δεξί του πόδι από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν μετά την εγχείριση που έκανε.

 

Αμέσως κάλεσε τον Dr. Claudio Costa - τον ιδρυτή της Clinica Mobile - και ταξίδεψε στην Ιταλία για να του σώσει τελικά το πόδι ο συγκεκριμένος γιατρός.

 

Ωστόσο το πόδι του ποτέ δεν ανέκτησε πλήρως τη δύναμή του και ζήτησε να έχει τον έλεγχο του φρένου στο χέρι του.

 

Αφού συνήθισε το νέο τρόπο που φρέναρε, ο Doohan κατάφερε να πάρει πέντε συνεχόμενους Τίτλους στα 500cc, από το 1994 μέχρι το 1998.

Επόμενο άρθρο »

Οι αριθμοί ευνοούν τον Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

H MV Agusta στην Moto2!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα