• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Πρωτάθλημα;
Ας λύσουμε πρώτα τα προβλήματα...
Νέα 13/08/2017 - 23:59

Κι άλλο έδαφος έχασε στο σημερινό αγώνα ο Valentino Rossi από τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία Marc Marquez.

 

Ο Ιταλός πίστευε ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν καλύτερα για τον ίδιο στον αγώνα, αντίθετα έμεινε μόλις στην 7η θέση. Από τα χειρότερα αποτελέσματά του φέτος.

 

«Ήταν δύσκολος αγώνας... νόμιζα ότι θα ήμασταν πιο γρήγοροι, αλλά δεν ήρθαν έτσι τα πράγματα. Δεν μετανιώνω για κάτι... και πάλι τα ίδια ελαστικά θα διάλεγα. Το σκληρό ήταν η σωστή επιλογή και στους πρώτους 10 γύρους ήμουν γρήγορος, όπως στις ΕΔ4».

 

Και μετά;

 

«Μετά από 12-13 γύρους η απόδοση έπεσε πάρα πολύ. Το φθείραμε πολύ το ελαστικό κι αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα, πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε».

 

«Έχει συμβεί και πάλι στο παρελθόν, αλλά υποφέραμε λιγότερο σε άλλα GP. Έκανα το δεύτερο ταχύτερο γύρο του αγώνα, πίσω από τον Zarco. Ήμουν αισιόδοξος. Ο Johann και οι Ducati είχαν το μαλακό πίσω και περίμενα να πέσει η απόδοσή τους. Πίστευα ότι μπορούσα να παλέψω για το βάθρο».

 

«Ο Zarco μπορεί και χρησιμοποιεί το μαλακό πίσω γιατί έχει ομαλό στυλ οδήγησης και είναι πιο ελαφρύς, ενώ εγώ κι ο Maverick είμαστε πιο επιθετικοί. Ο Dovi είναι σαν κι εμάς, αλλά η Ducati τρώει λιγότερο λάστιχο».

 

Πως θα λυθεί το πρόβλημα με τη φθορά του πίσω ελαστικού;

 

«Δεν ξέρω τι διαφορετικό θα μπορούσαμε να κάνουμε στο set-up. Έχουμε πολλή δουλειά τόσο μηχανολογικά, όσο και στα ηλεκτρονικά... πρέπει να έρθουν αναβαθμίσεις από την Ιαπωνία».

 

Πλέον ο Marquez έχει ξεφύγει με 33 βαθμούς διαφορά από τον Rossi.

 

«Το Πρωτάθλημα είναι δύσκολο διότι είμαστε μακριά στη βαθμολογία, αλλά κυρίως επειδή η Honda έχει κάνει τα μεγαλύτερα βήματα μπροστά».

 

«Πάντως δεν είναι και πολύ έξυπνο να σκέφτεται κανείς τον Τίτλο, όταν τερματίζει στην έβδομη θέση. Πρώτα πρέπει να συγκεντρωθείς στο να λύσεις τα προβλήματα».

Επόμενο άρθρο »

Δυο τα προβλήματα για Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Dall’Igna: Εμπειρία κι ερμηνεία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα