• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dall’Igna: Εμπειρία κι ερμηνεία
Τα συστατικά της επιτυχίας του Dovi
Νέα 13/08/2017 - 23:18

Δεόντως πανηγύρισε τη σημερινή νίκη της Ducati, την τρίτη για φέτος, ο Gigi DallIgna, ο πρωτεργάτης της νέας Desmosedici απ’ όταν έφτασε στο Borgo Panigale.

 

Ο Ιταλός μηχανικός μίλησε στο gpone.com αμέσως μετά τον αγώνα για την επικράτηση του Andrea Dovizioso και για τα λάθη στην στρατηγική του Jorge Lorenzo.

 

«Εδώ πρέπει να φρενάρεις δυνατά ενώ μετρά και η δύναμη του κινητήρα. Φέτος ο Marc έκανε ένα σημαντικό βήμα μπροστά κι έκανε δύσκολη τη ζωή όλων. Ευτυχώς πήραμε τη νίκη».

 

«Περίμενα ότι οι Honda και οι Yamaha θα έκαναν ένα βήμα στον τομέα της τελικής ταχύτητας, ενώ εμείς δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε το πλεονέκτημα που είχαμε εκεί πέρυσι».

 

«Πάντως η μοτοσυκλέτα μας τώρα είναι περισσότερο ισορροπημένη και τη βελτιώσαμε σ’ αυτό το βασικό κομμάτι σε σχέση με πέρυσι».

 

Στη συνέχεια μίλησε για τον Lorenzo.

 

«Είχε λάθος στρατηγική (σ.σ. άλλαξε χαρτογράφηση για την κατανάλωση) αλλά πρέπει να εκμεταλλευτεί τις αρετές του. Το να προσπαθεί να ξεφεύγει μπροστά, μπορεί να είναι αντιπαραγωγικό για τώρα».

 

«Πάντως έκανε καλό αγώνα για τη ψυχολογία του... άλλωστε τερμάτισε λίγο πιο πίσω από τους πρωτοπόρους και είμαι χαρούμενος».

 

Αυτό που πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον DallIgna, είναι το γεγονός ότι πλέον η Ducati δεν είναι μια μοτοσυκλέτα που μόνο ο Stoner μπορούσε να την οδηγήσει σε επιτυχίες.

 

«Δεν έχει σχέση με τις μοτοσυκλέτες του παρελθόντος. Η απόδοση των Petrucci, Jorge και Bautista το επιβεβαιώνουν».

 

«Ο Andrea έχει περισσότερη εμπειρία με την Ducati και γνωρίζει πως να την ερμηνεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κι αυτό αποδίδει».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Πρωτάθλημα;

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Σε ξεγέλασα Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα