• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Σε ξεγέλασα Marquez!
Τον άκουσα, αν έκλεινα την πόρτα θα βγαίναμε εκτός
Νέα 13/08/2017 - 21:02

Μια μεγαλειώδη νίκη κατάφερε να πάρει ο Andrea Dovizioso στο σημερινό αγώνα της Αυστρίας, την τρίτη του φετινή μετά το Mugello και την Βαρκελώνη.

 

Πέρυσι ο Iannone χάριζε επίσης τη νίκη στους κόκκινους στην Αυστριακή πίστα, έχοντας επιλέξει ένα πιο μαλακό πίσω ελαστικό από τον Dovizioso.

 

Φέτος έκανε το ίδιο ο Andrea, σε σχέση με τον Marquez και κατάφερε να πανηγυρίσει αυτός τη νίκη.

 

«Η περσινή ήταν σημαντική νίκη, αλλά η φετινή είναι ακόμα πιο σημαντική μιας και είμαι στη μάχη για τον Τίτλο. Δεν ήταν εύκολο να κερδίσω τον Marc, που είναι σε καταπληκτική κατάσταση και η Honda του δουλεύει καλά».

 

«Τη διαφορά την κάναμε με την καλύτερη ερμηνεία των ελαστικών. Στις κατατακτήριες ήμασταν οι μόνοι με το μεσαίο πίσω και στον αγώνα από τους λίγους που βάλαμε το μαλακό πίσω».

 

«Ξέραμε ότι το μαλακό θα απέδιδε καλύτερα, όπως ξέραμε ότι το νέο φέρινγκ θα δούλευε καλά εδώ».

 

Στη συνέχεια είπε μερικά λόγια για τον φοβερό τελευταίο γύρο του σημερινού αγώνα.

 

«Έχανα πολύ στις αριστερές κι έτσι εκεί έπρεπε να κλείνω την πόρτα. Στην προτελευταία στροφή όμως δεν φρέναρα στο όριο και το έκανα συνειδητά, διότι αν το έκανα θα βγαίναμε εκτός κι αυτός όντας από την εσωτερική θα κέρδιζε».

 

«Άκουγα τον κινητήρα του και κατάλαβα ότι ετοίμαζε την επίθεσή του. Άνοιξε μάλιστα το γκάζι πιο νωρίς από εμένα! Πήγα ευθεία κι αυτός βγήκε λίγο εκτός και κατάφερα να πάρω την 1η θέση».

 

Λίγο πριν περάσει τη γραμμή τερματισμού έκανε και μια χειρονομία στον 24χρονο αντίπαλό του. Τι σήμαινε;

 

«Ήταν μια ενστικτώδης κίνηση που έκανα, διότι προσπάθησε να κάνει κάτι ενώ δεν υπήρχε χώρος. Ήταν σαν να του έλεγα, άσε μας τώρα... σε ξεγέλασα!»

 

Πέρυσι οι Ducati απολάμβαναν ένα πολύ μεγαλύτερο πλεονέκτημα, που είχε γίνει φανερό από την πρώτη ημέρα. Φέτος «...έπρεπε να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά μας σημεία όσο πιο πολύ γινόταν».

 

«Ο Marc είχε πλεονεκτήματα αλλού κι εμείς είχαμε τα δικά μας πλεονεκτήματα σε άλλους τομείς και ήταν δύσκολο να επικρατήσουμε».

 

Τι ανακάλυψε για τον εαυτό του; «Ότι είμαι νικητής στο MotoGP! Τώρα, περισσότερο από παλιά γνωρίζω τις δυνατότητές μου και πιστεύω περισσότερο σ’ εμένα».

 

«Επιπλέον κίνητρο έρχεται κι από την παρουσία ενός Πρωταθλητή όπως είναι ο Jorge στο γκαράζ. Με παρακινεί να βελτιώνομαι συνέχεια».

Επόμενο άρθρο »

Dall’Igna: Εμπειρία κι ερμηνεία

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Στην τελευταία στροφή;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα