• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Στην τελευταία στροφή;
Ξέχασα το Πρωτάθλημα, έπρεπε να το κάνω!
Νέα 13/08/2017 - 20:07

Ο Marc Marquez σχολίασε στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του σημερινού αγώνα, ότι στη μάχη του με τον Dovizioso στον τελευταίο γύρο, δεν σκεφτόταν το Πρωτάθλημα!

 

Ο Ισπανός επιχείρησε με έναν υπερβολικά φιλόδοξο τρόπο, σ’ ένα πολύ δύσκολο σημείο της πίστας, να περάσει τον Dovizioso, χωρίς να σκεφτεί τη βαθμολογία και το Πρωτάθλημα!

 

Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: «Αν δεν το έκανα, δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ σήμερα. Ξέχασα το Πρωτάθλημα και τα έπαιξα όλα για όλα».

 

«Στο τέλος σήμερα σκεφτόμουν πολλά... αλλά το Πρωτάθλημα το σκεφτόμουν λιγότερο! Πίεσα στο 100%», είπε γελώντας και συνέχισε.

 

«Ήξερα ότι η νίκη ήταν σημαντική κι αποφάσισα να τα παίξω όλα για όλα, αλλά ακόμα και η δεύτερη θέση ήταν καλή, μιας και πέρυσι εδώ δυσκολευόμασταν αλλά τώρα ήμασταν πιο κοντά στην Ducati».

 

«Έπρεπε να προσπαθήσω και το έκανα... και ναι, ήταν επικίνδυνο αλλά είμαι χαρούμενος με τους πολύ σημαντικούς 20β»

 

Στη συνέχεια ανέλυσε το σκεπτικό του, το οποίο ήταν ότι αν είχε μεγαλύτερο προβάδισμα στη βαθμολογία (όπως πέρυσι) δεν θα επιχειρούσε τέτοιο πέρασμα, σε αντίθεση με φέτος.

 

«Πέρυσι δεν θα έπαιρνα το ρίσκο γιατί είχα μεγάλη διαφορά. Φέτος όμως όλοι είναι πολύ κοντά κι αν μπορείς να πάρεις άλλον έναν βαθμό, τότε πρέπει να το  προσπαθήσεις».

 

«Αυτή θα είναι η νοοτροπία μου από τώρα και μέχρι τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς».

 

Μπορεί η μάχη για τη νίκη να μην κρίθηκε παρά μόνο στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου, όμως ο Marquez θεωρεί ότι ο Dovi είχε τελικά καλύτερο ρυθμό από εκείνον.

 

«Του άξιζε η νίκη και είχε λίγο παραπάνω από εμένα. Όταν ήταν πίσω μου ήταν άνετος, ενώ όταν ήμουν εγώ πίσω του, ήμουν στο όριο!»

 

«Στις δυο αριστερές (σ.σ. 6-7) ήμουν μαζί του, ήμουν κοντά του και κέρδιζα περίπου τρία δέκατα σε σχέση μ’ αυτόν».

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Σε ξεγέλασα Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Θρίλερ στην Αυστρία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα