• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Θρίλερ στην Αυστρία!
Τρομερή μάχη Dovi-Marquez, νικητής ο Ιταλός!
Νέα 13/08/2017 - 18:29

Την τρίτη του νίκη με τα χρώματα της Ducati πήρε ο Andrea Dovizioso, επικρατώντας σε μια φοβερή μάχη μέχρι τέλους με τον Marc Marquez, στο Red Bull Ring.

 

Μετά τους πρώτους γύρους της εκκίνησης, όταν μια άλλη Ducati, αυτή του Jorge Lorenzo κράτησε για λίγο τα ηνία του αγώνα, οι δυο τους κατάφεραν να ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους.

 

Τα λάθη δεν έλειψαν για τον Marquez, ο οποίος άνοιξε τη γραμμή του στην 3 στον όγδοο γύρο και βρέθηκε τρίτος, πίσω από τις δυο εργοστασιακές Ducati.

 

Γρήγορα όμως επανήλθε δυνατός και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, πιέζοντας τον Lorenzo και αναγκάζοντάς τον να κάνει το ίδιο λάθος στην ίδια ακριβώς στροφή της πίστας λίγο αργότερα.

 

Σε λίγο θα ήταν η σειρά του Dovi να κάνει ένα λάθος και ν’ ανοίξει τη γραμμή του για να δώσει την πρώτη θέση στον Marquez, την ώρα που ο Jorge Lorenzo έδειχνε ότι για μια ακόμη φορά χάνει με τα φθαρμένα ελαστικά, ενώ είχε αλλάξει και χαρτογράφηση για την κατανάλωση και γι΄αυτό έχανε σε δύναμη.

 

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο αγώνας έγινε στις υψηλότερες θερμοκρασίες του τριημέρου, με την άσφαλτο να ξεπερνά τους 30 βαθμούς.

 

Στις επιλογές ελαστικών, οι περισσότεροι φόρεσαν το μεσαίο μπροστινό ενώ στα πίσω οι Ducati των Lorenzo και Dovizioso επέλεξαν το μαλακό, ενώ ο Marquez είχε το σκληρό.

 

Με τον Jorge εκτός μάχης για τη νίκη, ανέβαινε από πίσω σιγά-σιγά ο Dani Pedrosa, ενώ μπροστά η Ducati και η Honda συνέχιζαν να δίνουν δυνατές μάχες για την πρωτοπορία.

 

Ο Dovi είχε καταλάβει ότι στην 7 ο Marquez ήταν δυνατότερος και μετά από ένα σημείο άρχισε να του κλείνει συνεχώς την «πόρτα» σ’ εκείνο το σημείο, οπότε φτάσαμε στον τελευταίο γύρο και ο Marc δεν κατάφερε να κάνει εκεί την κίνησή του.

 

Σ’ ένα τόσο κλειστό Πρωτάθλημα, θα περίμενε κανείς από τον Marc Marquez να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση, πίσω από τον πολύ δυνατό Andrea Dovizioso, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη!

 

Τα πάντα κρίθηκαν στην τελευταία στροφή, με τους δυο αναβάτες να είναι στο όριο και τον Marquez να ψάχνει είτε από εσωτερική, είτε από εξωτερική τον τρόπο να περάσει τον αντίπαλό του.

 

Όμως σήμερα δεν μπορούσε να κάμψει την αντίσταση του φανταστικού Dovi, ο οποίος τον άκουσε ότι στο τέλος άνοιξε γρηγορότερα το γκάζι, τον άφησε να μπει με πολλά στη στροφή κι έχοντας καλύτερη έξοδο του πήρε τη νίκη.

 

Σ’ εκείνο το σημείο είχαμε ακόμα ένα δείγμα της εξαιρετικής οδηγικής ικανότητας του Marquez, ο οποίος αφήνοντας το πίσω τροχό να του γλιστρήσει κρατήθηκε μέσα στην πίστα, συμβιβαζόμενος στο τέλος με τους 20β.

 

Ήταν μια υπέροχη μάχη κι ένα φοβερό τελείωμα αγώνα, αντάξιο του εκπληκτικού Πρωταθλήματος που παρακολουθούμε φέτος!

 

Ο Dovi σχολίασε στη συνέντευξη τύπου ότι δεν ξέρει αν το νέο φέρινγκ θα ταιριάξει και σε άλλες πίστες, ενώ πρόσθεσε ότι η διαφορά του μαλακού με το μεσαίο πίσω ελαστικό ήταν πολύ μικρή. Συνέχισε λέγοντας ότι φέτος έχει αλλάξει πράγματα γενικά στην προπόνησή του, ενώ έχει και διαφορετική νοοτροπία. Τόνισε ότι χάνουν λίγο στην επιτάχυνση, ενώ δεν μπορεί να στρίψει όπως θέλει την GP17.

 

Για την κίνηση που έκανε με το χέρι του στον Marquez, λίγο πριν περάσουν τη γραμμή εκκίνησης τερματισμού, είπε ότι το έκανε ενστικτωδώς γιατί εκεί ήταν ένα σημείο που δεν θα μπορούσε να περάσει.

 

Από την πλευρά του, ο Marc είπε ότι παρά τα γλιστρήματα έχει πολύ καλή επιτάχυνση και θέλει να δει αν θα δουλέψει και στο τεστ που θα κάνουν στο Misano, προσθέτοντας ότι αισθάνεται και πάλι το όριο της μοτοσυκλέτας του μετά το Brno.

 

Στην αρχή του αγώνα προσπάθησε να φυλάξει καύσιμο, γιατί είχαν θέμα στο ζέσταμα, και όχι ελαστικό ενώ δήλωσε ότι γνώριζε ότι οι Yamaha θα δυσκολεύονταν με τα φθαρμένα ελαστικά.

 

Στο βάθρο ανέβηκε και ο Dani Pedrosa, ο οποίος έφθειρε τα ελαστικά του ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση και δεν είχε κάτι άλλο να πάρει απ’ αυτά στο τέλος.

 

Ο εντυπωσιακός Ισπανός ολοκλήρωσε με εξαιρετικό τρόπο ένα δύσκολο Σ/Κ, όπως φάνηκε άλλωστε και χτες που χρειάστηκε να περάσει από τις ΚΑΤ1.

 

Ο Lorenzo εν τέλει κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Johann Zarco και να πάρει αυτός την 4η θέση, με τον Γάλλο - που έβαλε τα αγαπημένα του μαλακά ελαστικά - να είναι η καλύτερη Yamaha.

 

Οι εργοστασιακές των Vinales και Rossi ακολούθησαν, με τους δυο οδηγούς να πληρώνουν από ένα λάθος που έκαναν στην 1.

 

Μοναχικό αγώνα στην 8η θέση έκανε ο Alvaro Bautista, με τον Loris Baz να κάνει έναν από τους καλύτερούς του αγώνες στη μεγάλη κατηγορία και να παίρνει την ένατη θέση.

 

Εκπληκτικός ήταν και ο Mika Kallio, που παραλίγο να περάσει με την ΚΤΜ του τον Baz, ενώ κράτησε την 10η θέση μπροστά από τον Andrea Iannone και την Suzuki του, δείχνοντας ότι αξίζει μια θέση στο grid της μεγάλης κατηγορίας το ’18.

 

Άλλωστε ο δοκιμαστής της ομάδας της KTM πήρε έξι βαθμούς σήμερα, την ώρα που οι εργοστασιακοί αναβάτες της ομάδας δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε έναν.

 

Ο Pol Espargaro εγκατέλειψε μετά από μια επαφή που είχε στην εκκίνηση με τον Cal Crutchlow που τον άφησε χωρίς πίσω φρένο.

 

Τον αγώνα εγκατέλειψαν και οι Petrux-Folger ενώ ο Miller ήταν ο μόνος που έπεσε, στην 9.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Στην τελευταία στροφή;

« Προηγούμενο άρθρο

Austria Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα