• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Austria Moto2: Αγώνας
7η φετινή νίκη για Morbidelli
Νέα 13/08/2017 - 15:30

Τα λάθη των αντιπάλων του στο τέλος εκμεταλλεύτηκε ο Franco Morbidelli και πήρε μια σημαντική νίκη, σ’ ένα κρίσιμο σημείο της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

 

Προερχόμενος από το άσχημο Σ/Κ στο Brno, ο Morbido επανήλθε δριμύτερος στην Αυστρία και οδήγησε για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τον αγώνα.

 

Πάντα κοντά του ήταν οι Alex Marquez και Tom Luthi, που έδωσαν αρκετές μάχες στη διάρκεια του αγώνα.

 

Ο Ελβετός πίστευε στις δυνάμεις του και στην ταχύτητά του, δοκιμάζοντας πολλές φορές να περάσει τον Marquez, κυρίως στην τρίτη στροφή της πίστας.

 

Κάθε φορά όμως ο Marquez είχε την απάντησή του, καθώς σ’ εκείνο το σημείο ο Luthi έκανε συνεχή λάθη. Ένα από αυτά, το τελευταίο του, ήρθε λίγο πριν το τέλος και τον έριξε πολύ πίσω από τον Marquez.

 

Αλλά και ο Alex δεν απέφυγε το λάθος στην τρίτη στροφή και αυτός στο τέλος, καθώς ετοιμαζόταν για την τελική του επίθεση στον Franco Morbidelli.

 

Έτσι ο Morbido πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη, την έβδομη φετινή του και διεύρυνε τη διαφορά του από τον Luthi στους 26β μιας και ο Ελβετός τερμάτισε στην 3η θέση.

 

Ανάμεσα στους δυο ο Alex Marquez που πήρε πολύτιμους βαθμούς σήμερα, καθώς παραμένει μια σοβαρή απειλή για τον Τίτλο φέτος.

 

Οι Kalex κυριάρχησαν στον  αγώνα, με τον Peco Bagnaia να μην καταφέρνει τελικά να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο αλλά να παίρνει μια καλή 4η θέση.

 

Στην πεντάδα ο Mattia Pasini και μπροστά από τον Takaaki Nakagami, που κράτησε τελικά πίσω του τον Brad Binder.

 

Ο Ν. Αφρικανός άσος της KTM ήταν από τους ελάχιστους που επέλεξαν το μαλακό πίσω ελαστικό, το οποίο διαχειρίστηκε πολύ καλά και πήρε μια από τις καλύτερές τους θέσεις φέτος.

 

Στη δεκάδα μπήκε κι ένας άλλος νεοφερμένος, ο Jorge Navarro  που κράτησε πίσω του τον Dominique Aegerter που επανήλθε στο προσκήνιο μετά από τα άσχημα αποτελέσματα στα τελευταία GP.

 

Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε ο Miguel Oliveira, στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας του.

 

Ο Πορτογάλος, στα τελευταία στάδια του αγώνα, ανέβασε το ρυθμό του κι έκανε τρεις γύρους στο 1:29 για να φτάσει τους Morbidelli-Marquez-Luthi μπροστά.

 

Κι εκεί που οι πολλοί οπαδοί της ΚΤΜ στις κερκίδες, περίμεναν από τον οδηγό τους κάτι καλό, ήρθε ένα άσχημο highside για να τον θέσει εκτός μάχης πέντε γύρους πριν το τέλος.

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Θρίλερ στην Αυστρία!

« Προηγούμενο άρθρο

Austria Moto3: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα