• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Austria Moto3: Αγώνας
Νίκησε ο Mir, μεγάλες μάχες πίσω του
Νέα 13/08/2017 - 15:22

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Joan Mir δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο Red Bull Ring της Αυστρίας.

 

Ο Ισπανός δεν ξεκίνησε πολύ καλά από την 10η θέση του σχηματισμού εκκίνησης, όμως πολύ γρήγορα ανέβασε την απόδοσή του και σύντομα τέθηκε επικεφαλής.

 

Εκεί δέχτηκε για λίγο την πίεση του εξαιρετικού Philipp Oettl (ο Γερμανός και πέρυσι έκανε πολύ καλό αγώνα εκεί) ο οποίος όμως δεν μπόρεσε ν’ ακολουθήσει το ρυθμό του Mir.

 

Ο Ισπανός μεγάλωνε συνεχώς τη διαφορά του από τους διώκτες του και πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού για να πάρει την 7η φετινή του νίκη σε 11 GP!

 

Επιπρόσθετα ήταν η 10η νίκη της Honda (πέρυσι ο Mir κέρδιζε με ΚΤΜ τον αγώνα εκεί) στους 11 αγώνες που έχουν γίνει στο φετινό Πρωτάθλημα.

 

Πίσω από τον Ισπανό είχαμε έως και 14 μοτοσυκλέτες να παλεύουν για τις δυο τελευταίες θέσεις του βάθρου, με δυνατά προσπεράσματα και μάχες σώμα με σώμα!

 

Στο τέλος είχαμε τον Philipp Oettl να κερδίζει το δεύτερο βάθρο της καριέρας του, αλλά και τον εντυπωσιακό Jorge Martin να τερματίζει τρίτος!

 

Ο Martin ακόμα κουτσαίνει από τον τραυματισμό του στο Sachsenring και ήταν φανερό ότι πονούσε πολύ, ξεπέρασε όμως τον εαυτό του για να πάρει αυτό το εκπληκτικό βάθρο.

 

Πίσω του, με διαφορά μόλις 8χιλ του δευτερολέπτου ο Livio Loi που έκανε ένα σημαντικό βήμα για να παραμείνει και τη νέα σεζόν στην Leopard Racing, κάτι που πάντως δεν είναι βέβαιο.

 

Να σημειώσουμε εδώ ότι η κάμερα έπιασε τον Martin να περνά τη γραμμή τερματισμού εκτός πίστας, προφανώς όμως οι Αγωνοδίκες έκριναν ότι δεν ήταν και οι δυο τροχοί του έξω και δεν ακύρωσαν το βάθρο του.

 

Ο Aron Canet πήρε την 5η θέση, μπροστά από τον Fabio di Giannantonio που επέστρεψε στα καλά αποτελέσματα.

 

Απίστευτα δυνατός ήταν ο Jaume Masia, ένας οδηγός που έκανε ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη θέση του τραυματία Darryn Binder!

 

Ο Masia σίγουρα έκανε αρκετούς να κοιτάνε την περίπτωσή του, οδηγώντας με εκπληκτικό τρόπο την ΚΤΜ και να είναι κοντά στο βάθρο για μεγάλο χρονικό διάστημα!

 

Μόνο στο τέλος υποχώρησε λίγο και τερμάτισε στην 9η θέση, ένα φοβερό όμως αποτέλεσμα για τον 16χρονο που οδήγησε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

 

Πολύ καλό αγώνα - για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά το Brno - έκανε ο Adam Norrodin που εξασφάλισε και πάλι θέση στη δεκάδα, λίγο πίσω από τον Gabriel Rodrigo.

 

Ο τελευταίος ξεκίνησε από την pole και πάλι, όπως στο Brno, αλλά δεν κατάφερε στο τέλος να κυνηγήσει ένα πρώτο βάθρο στην καριέρα του.

 

Τη δεκάδα έκλεισε ο Enea Bastianini μπροστά από τον Bulega που ξεκίνησε πολύ άσχημα τον αγώνα, συνήλθε όμως στο τέλος και έσωσε λίγο την κατάσταση.

 

Στις πρώτες θέσεις ενδεχομένως να βλέπαμε και τους Bendsneyder, McPhee και Migno, αλλά και οι τρεις είχαν πτώση σε δυο διαφορετικά περιστατικά, καθώς είχαμε μπει στους δέκα τελευταίους γύρους του αγώνα.

 

Ο μεγάλος χαμένος σήμερα ήταν ο Romano Fenati που πέρασε ένα δύσκολο Σ/Κ και δεν κατάφερε τελικά να βρει τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να πετύχει κάτι καλύτερο από την 13η θέση, τη χειρότερή του φέτος (ήταν 13ος και στο Mugello).

Επόμενο άρθρο »

Austria Moto2: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Austria MotoGP: Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα