• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Austria MotoGP: ΚΑΤ
«70άρισε» ο Marquez!
Νέα 12/08/2017 - 17:27

Την τρίτη συνεχόμενη pole position και την 70η της καριέρας του πήρε πριν από λίγο ο Marc Marquez, στις κατατακτήριες δοκιμές του Red Bull Ring.

 

Από την πρώτη του έξοδο ο Ισπανός μπήκε δυνατά κι έκανε χρόνο που του έδινε έναν «αέρα» περίπου εφτά δεκάτων από τον δεύτερο.

 

Στη συνέχεια ο ανταγωνισμός - με τις Yamaha των Rossi-Vinales και την Ducati του Dovi - έριξαν αυτή τη διαφορά στα τρία δέκατα.

 

Όμως ένα περίπου λεπτό πριν το τέλος, ο Marquez κατέβασε κι άλλο το χρόνο του, κάνοντας 1:23,235.

 

Οι δυο εργοστασιακές Ducati πλησίασαν περισσότερο από κάθε άλλον τον άσο της Repsol, με τον Dovizioso να είναι δεύτερος και τον Lorenzo να έχει την τρίτη θέση.

 

Ο Lorenzo παρουσιάστηκε χαρούμενος στο parc ferme, λέγοντας ότι αν βελτιωθεί λίγο ακόμα στα φρένα, θα μπορέσει να κάνει κάτι καλό στην πίστα αύριο!

 

Ενδιαφέρον είχε η επιλογή του Dovizioso να κάνει τον καλό του χρόνο με το μεσαίο ελαστικό και όχι με το μαλακό, κάτι που δεν βλέπουμε παρά μόνο πολύ σπάνια σε κατατακτήριες!

 

Πάντως ο Ιταλός εξήγησε ότι με το μαλακό δεν είχε καλή αίσθηση κι έτσι πόνταρε στο μεσαίο και του βγήκε. «Η στρατηγική μας αυτή τη φορά ήταν καλή», είπε, κάνοντας έμμεση αναφορά στα λάθη του Brno.

 

Ο Marc Marquez ήταν ο πιο χαρούμενος απ’ όλους, τονίζοντας ότι ήδη από το τεστ της Δευτέρας στο Brno δούλευαν για τον αγώνα της Αυστρίας.

 

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε, έχουν τελείως διαφορετικό set-up στη μοτοσυκλέτα τους από πέρυσι, όταν βέβαια τότε κυριαρχούσαν τα φτεράκια στις μοτοσυκλέτες.

 

Ο Vinales κατάφερε να κρατήσει πίσω του, για 26χιλ μόλις, τον Danilo Petrucci που πέρασε πρώτος από τις ΚΑΤ1 και ήταν η τρίτη GP17 μέσα στην πεντάδα.

 

Ο Johann Zarco θα είναι μαζί τους στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, με τον Rossi να συμβιβάζεται με την έβδομη θέση, ακολουθούμενος από τις Honda των Pedrosa και Crutchlow.

 

Ο Andrea Iannone ήταν δέκατος, ενώ υπάρχει πιθανότητα να έχασε έναν κινητήρα που μάλλον του έσπασε στις ΕΔ4, ενώ οι GP15 των Abraham και Baz πήραν τις θέσεις 11 και 12 αντίστοιχα.

 

Από τις ΚΑΤ1 πέρασε και ο Dani Pedrosa, ενώ χαμένος βγήκε ο Jonas Folger που άλλαξε σήμερα πλαίσιο.

 

Ο Γερμανός είχε ένα καινούργιο πλαίσιο τόσο στο Brno, όσο και χτες Παρασκευή, αλλά επέστρεψε στο παλιό του σήμερα που όμως ούτε και αυτή η κίνηση του βγήκε.

Επόμενο άρθρο »

Austria Moto2: ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Austria Moto3: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα