• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το Brno μέσα από την Brembo
27% περνούν στα φρένα οι οδηγοί
Νέα 01/08/2017 - 10:30

Η πίστα του Brno, στην Τσεχία, θα ανοίξει την αυλαία του δεύτερου Γύρου για την αγωνιστική σεζόν του 2017 και η Brembo μας έστειλε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία γι’ αυτή.

 

Η Τσέχικη πίστα έχει γρήγορες στροφές και λίγες ευθείες, κάτι που την κάνει μέτρια όσον αφορά στα φρένα, τα οποία οι αναβάτες χρησιμοποιούν 27% στο γύρο.

 

Η πιο δύσκολη στροφή, σύμφωνα με την Brembo, είναι η 10η της πίστας (από τις 14) όπου οι αναβάτες από αρχική ταχύτητα 280χλμ/ώρα φτάνουν τα 100χλμ/ώρα, φρενάροντας για 210 μέτρα.

 

Το διάστημα που βρίσκονται στα φρένα είναι 4,2 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη δύναμη που ασκείται στη μανέτα είναι της τάξης των 6,2 κιλών.

 

Από την άλλη ιδιαίτερη προσοχή αξίζει και η πρώτη στροφή της πίστας, στο τέλος της μικρής ευθείας εκκίνησης τερματισμού.

 

Εκεί έχουμε ένα ρεκόρ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς οι αναβάτες φρενάρουν για περίπου 226 μέτρα, τα περισσότερα από κάθε άλλη στροφή του Ημερολογίου.

 

Η αρχική ταχύτητα που φτάνουν στην 1 είναι 305χλμ/ώρα για να «πέσουν» στα 142χλμ/ώρα. Το διάστημα που φρενάρουν είναι 3,8 δευτ. και η δύναμη που ασκείται στη μανέτα είναι 5,7kg.

 

Αρκετά δύσκολη, όπως μπορούμε να δούμε και από τη σχετική εικόνα που μας έδωσε η Brembo, είναι και η 11η στροφή της Τσεχικής πίστας.

 

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Ανοίγει η αυλαία!

« Προηγούμενο άρθρο

Iannone: Ταχύτερος του Vinales

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα