• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ποιος θα αγοράσει την Ducati;
Τα σενάρια πώλησης θα βγουν;
Νέα Αγοράς 20/07/2017 - 21:56

“Η Ducati προς πώληση”, ήταν ένα νέο που εδώ και αρκετούς μήνες έχει απασχολήσει το διευνή τύπο. Τα προβλήματα ρευστότητας για το γκρουπ της Volkswagen, μετά το σκάνδαλο με τα diesel στις ΗΠΑ και το τεράστιο πρόστιμο που πρέπει να πληρωθεί, έκαναν τους οικονομικούς επιτελείς της Γερμανικής εταιρίας να σκεφτούν και το σενάριο της πώλησης της μάρκας μοτοσυκλέτας του γκρουπ.

Μια μάρκα που αγοράστηκε για 800 εκ. € και που η αξία της εκτιμάται στα 1.5 δισ €, άρα μια μάρκα που διπλασίασε την αξία της και είναι κερδοφόρα, κάτι που θα αποτελούσε έκπληξη να σκεφτεί κανείς να πουλήσει.

Αρχικά οι Αμερικανοί της Harley Davidson έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτησή της, αλλά τελευταία μπαίνουν στο παιχνίδι και οι Ινδοί, μέσω της Αυστριακής ΚΤΜ, που έχει αγοράσει το γκρουπ Bajaj, ενώ φαίνεται και ότι οι Καναδοί της BRP (Bombardier) είναι μέσα στη διεκδίκηση. Η Καναδική εταιρία που έχει την Rotax και την Evinrude, μεταξύ άλλων είναι γνωστή από τα snowmobile και εδώ και χρόνια ψάχνεται για να μπει και στην αγορά των δύο τροχών.

Μιλήσαμε για το θέμα με κορυφαίο στέλεχος του Volkswagen γκρουπ και στις αποκλειστικές για την Ελλάδα δηλώσεις μας είπε ότι πράγματι οι “οικονομικοί” της εταιρίας εξετάζουν αυτό το σενάριο και έχουν ζητήσει “μη δεσμευτικές” προσφορές από αυτούς που ενδιαφέρονται, ώστε να αποτιμήσουν την αξία που μπορεί να “πιάσει” στην αγορά η ενδεχόμενη πώληση της Ducati. Οι επικεφαλής της Audi δεν θέλουν ένα τέτοιο σενάριο, αλλά στην πραγματικότητα μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να ζυγίσει το κατά πόσο τα ετήσια κέρδη της Ducati είναι μεγαλύτερα ή μικρότερα από το επιτόκιο δανεισμού του ποσού που θα “πιάσει” η ενδεχόμενη πώληση, ώστε να υπάρχει μια λογική σε μια τέτοια κίνηση. Από την άλλη μεριά θα συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι η ύπαρξη μιας μάρκας μοτοσυκλέτας στο γκρουπ λειτουργεί θετικά στο να υπάρχει η δυνατότητα στους ήδη πελάτες αυτοκινήτου να έχουν μια πρόταση από το ίδιο το γκρουπ, όταν και αν θέλουν να αποκτήσουν και μια μοτοσυκλέτα. Επίσης θα παίξει ρόλο και το γεγονός ότι οι πελάτες των Lamborgini, Porsche, Audi, Bentley, VW, εάν δεν έχουν μέσα στο γκρουπ την επιλογή μοτοσυκλέτας, κατά πάσα πιθανότητα θα στραφούν σε μια από τις BMW, Harley, MV, οπότε μπορεί να καταλάβει κανείς ότι η πρώτη από αυτές τις περιπτώσεις είναι ικανή να κάνει όλο το ΔΣ της Audi να βγάλει σπυράκια...

Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν, αλλά με τη μεγαλύτερη πιθανότητα να μην γίνει τίποτε και η Ducati να συνεχίσει ως έχει, όπως χαρακτηριστικά μας είπε η Γερμανική πηγή μας!  

Επόμενο άρθρο »

Ο Γ. Πυρπασόπουλος με Honda Africa Twin στο Nordkapp!

« Προηγούμενο άρθρο

Τελευταία ευκαιρία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα