• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
STONER: Η σεζόν μέχρι τώρα.
Σύνοψη της φετινής χρονιάς για τον Αυστραλό.
Νέα 22/09/2009 - 00:22

Ο Casey Stoner ξεκίνησε τη φετινή σεζόν εντυπωσιακά, με μια εκπληκτική εμφάνιση στην πίστα του Qatar. Ο Αυστραλός πήρε pole position και νίκη στην πίστα του Losail δίνοντας ένα εμφατικό μήνυμα για τις προθέσεις του σχετικά με το φετινό τίτλο. Μάλιστα, αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη του αναβάτη της Marlboro Ducati στην πίστα του Qatar, και συνέβη κάτω από καταρρακτώδη βροχή.

 

Στο δεύτερο αγώνα, στο Motegi, ο Stoner δεν μπόρεσε να επαναλάβει τη λαμπερή εμφάνιση του Qatar. Ο Αυστραλός ξεκίνησε άσχημα, από τη δεύτερη θέση του grid και δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση στον τερματισμό.

 

Στον αγώνα της Ισπανίας η εργοστασιακή Ducati με το νούμερο 27 τερμάτισε στην τρίτη θέση και ήταν η πρώτη φορά που η Ιταλική εταιρία ανέβηκε στο βάθρο στην πίστα της Jerez. Στον ακόλουθο αγώνα της Γαλλίας, ο Stoner πάλεψε με τη βροχή για να τερματίσει στην πέμπτη θέση. Τα μέχρι τότε αποτελέσματα είχαν τον Αυστραλό κοντά στους πρωτοπόρους αναβάτες της Fiat Yamaha, στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

 

Το Πρωτάθλημα συνεχίστηκε στο Mugello, την έδρα της Ducati και μια πίστα όπου κανείς δεν κατάφερε να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Rossi από το 2001. Σε έναν ακόμα αγώνα με μικτές συνθήκες (στεγνή-βρεγμένη πίστα), οι αναβάτες αναγκάστηκαν να αλλάξουν μοτοσυκλέτες και ο Stoner τα κατάφερε καλύτερα από όλους. Ο Αυστραλός κατέκτησε την πρώτη νίκη της Ducati μέσα στην όμορφη πίστα της Τοσκάνης.

 

Ο έκτος γύρος ήταν στην Καταλονία, σε ένα κομβικό, όπως αποδείχτηκε αγώνα, για το φετινό Πρωτάθλημα. Τα βλέμματα συγκεντρώθηκαν στην επική μάχη μεταξύ του διδύμου της Fiat Yamaha, που κράτησε μέχρι την τελευταία στροφή. Οι Rossi και Lorenzo συνοδεύτηκαν στο βάθρο από έναν εξαντλημένο Stoner. Ο Αυστραλός έδειχνε πραγματικά κατάκοπος, και κανείς δεν ήξερε την αιτία.

 

Από αυτό το σημείο το Πρωτάθλημα άρχισε να περιπλέκεται επικίνδυνα για τον Πρωταθλητή του 2007. Αρχικά υπήρξαν φήμες ότι είχε προσβληθεί από ιό, ο οποίος του προκαλούσε τη σωματική του εξάντληση. Οι ιατρικές εξετάσεις πάντως που ακολούθησαν δεν έδειξαν κάτι συγκεκριμένο. Οι καμπάνες χτύπησαν επικίνδυνα στον αγώνα του Assen, όπου επαναλήφθηκε το βάθρο της Καταλονίας με Rossi, Lorenzo και Stoner κατά σειρά. Ο Αυστραλός για μια ακόμα φορά φάνηκε ιδιαίτερα καταπονημένος και όλοι κατάλαβαν ότι τα πράγματα ήταν πιο σοβαρά από ότι είχε αρχικά υποτεθεί. Ο νεαρός μετέβη από το βάθρο απευθείας στο τροχόσπιτο του, όπου ο Dr Claudio Macchiagodena της Clinica Mobile προσπάθησε να τον ενυδατώσει και να τον αναζωογονήσει.

 

Ακολούθησε ο αγώνας της Laguna Seca, όπου για μια ακόμα φορά ο Stoner ταλαιπωρήθηκε από τη μυστηριώδη ασθένεια. Νικητής του αγώνα ήταν ο Dani Pedrosa, ακολουθούμενος από το δίδυμο της Yamaha, και τον Stoner στην τέταρτη θέση. Ο Αυστραλός πάλεψε γενναία, ήταν όμως φανερό ότι η φυσική του κατάσταση δεν του επέτρεπε να αποδώσει τα αναμενόμενα.

 

Καθώς το υπόλοιπο καραβάνι του MotoGP πήρε το δρόμο προς την Ευρώπη και το Grand Prix του Sachsenring, ο Stoner παρέμεινε στην California για μια σειρά ιατρικών εξετάσεων. Για μια ακόμα φορά οι γιατροί δε βοήθησαν ουσιαστικά, κάνοντας απλά διάγνωση για γαστρίτιδα και αναιμία.

 

Στη Γερμανία ο Stoner έκανε υπεράνθρωπη προσπάθεια, οδηγώντας τον αγώνα για δέκα γύρους, μέχρι να προδοθεί από τα ελαστικά του. Τελικά, τερμάτισε τέταρτος, με τους ίδιους τρεις αναβάτες μπροστά του, όπως στην Laguna Seca.

 

Στο Donington Park τα πράγματα δε θα μπορούσαν να έχουν εξελιχτεί χειρότερα για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati. Ο καιρός ήταν τυπικός Βρετανικός, και οι μικτές συνθήκες κατέστησαν την επιλογή ελαστικών μια σημαντική παράμετρο στην πορεία προς τη νίκη. Τελικά η Ducati έκανε λανθασμένη εκτίμηση, επιλέγοντας βρόχινα ελαστικά, για έναν αγώνα όπου δεν έβρεξε ποτέ, όπως όλοι περίμεναν. Τόσο ο Stoner, όσο και ο Hayden έφαγαν γύρο και τελικά ο Αυστραλός τερμάτισε στην 14η θέση.

 

Μετά την παταγώδη αποτυχία στο Βρετανικό Grand Prix, ο Stoner εξαντλημένος σωματικά και ψυχολογικά αποφάσισε ότι χρειαζόταν να ξεκουραστεί. Άλλωστε, αυτή ήταν και η σύσταση των Αυστραλών γιατρών, αν ο Casey ήθελε να ανακτήσει τη φυσική του κατάσταση.

 

Αυτή τη στιγμή ο αναβάτης της Marlboro Ducati βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, επτά βαθμούς πίσω από τον Pedrosa. Με τέσσερις γύρους να απομένουν ο Αυστραλός ελπίζει να επανέλθει γρήγορος και ανταγωνιστικός. Η επιστροφή του έχει προγραμματιστεί για το Πορτογαλικό Grand Prix, του Estoril στις 4 Οκτωβρίου. Είναι σίγουρο ότι οι αντίπαλοί του, αλλά και όλο το paddock του MotoGP θα τον υποδεχτούν θερμά.

Επόμενο άρθρο »

XEROX DUCATI: Ανανεώνει με Haga και Fabrizio.

« Προηγούμενο άρθρο

O JEREMY FERGUSON της Dunlop μιλάει για την Moto2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα