• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
XEROX DUCATI: Ανανεώνει με Haga και Fabrizio.
Συνεχίζει με το υπάρχον δυναμικό και για την επόμενη χρονιά στα Superbike.
Νέα 22/09/2009 - 07:44

Η Ducati ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας και με τους δύο αναβάτες της εργοστασιακής της ομάδας στα Superbike, Noriyuki Haga και Michel Fabrizio, για το Πρωτάθλημα του 2010.

 

Μετά από τέσσερα χρόνια στην Yamaha, ο Haga μεταπήδησε στην Ducati για το 2009 και πραγματοποίησε εξαιρετική, κατ' αρχήν, σεζόν, τερματίζοντας πρώτος ή δεύτερος σε όλους, πλην ενός, από τους δώδεκα πρώτους αγώνες. Δυστυχώς, ο Ιάπωνας τραυματίστηκε στο Donington Park και από τότε δεν έχει πάρει νίκη, ενώ έχασε και την πρωτοπορία του Πρωταθλήματος από τον Ben Spies, στον τελευταίο αγώνα, στη Γερμανία. Ο Haga θα ξεκινήσει τους τρεις τελευταίους αγώνες 18 βαθμούς πίσω από τον Αμερικάνο.

 

"Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτή η εξαιρετική ομάδα συνεχίζει να με πιστεύει!" δήλωσε ο Ιάπωνας, που είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης WSBK, χωρίς τίτλο, αλλά με 39 νίκες στο ενεργητικό του, έξι από εκ των οποίων τη φετινή χρονιά. "Ευχαριστώ την Ducati και όσους ενεπλάκησαν σε αυτή την απόφαση. Έχω εξαιρετική σχέση με την ομάδα μου και με τον Michel, οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένος που θα παραμείνω και το 2010."

Xerox Ducati Race
Xerox Ducati Race

 

"Ακόμα δε γνωρίζουμε πως θα ολοκληρωθεί η χρονιά, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσω για το καλύτερο, όπως κάνω κάθε σαββατοκύριακο. Ξέροντας ότι έχω δουλειά για του χρόνου με βοηθάει να τρέξω συγκεντρωμένος. Στην Imola θα δώσω το 200% των δυνάμεών μου, και αν αυτό δε φτάνει θα διπλασιάσω τις προσπάθειές μου στο Magny και στο Portimao", τόνισε ο έμπειρος αναβάτης. 

 

Μονάχα ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Carl Fogarty (59) και o Troy Bayliss (52), με τρεις Παγκόσμιους Τίτλους, κατέχουν περισσότερες νίκες στο θεσμό από τον Haga.

 

Ο ομόσταβλος του Ιάπωνα, o Michel Fabrizio, βρίσκεται στην τρίτη θέση του Πρωταθλήματος, 75 βαθμούς πίσω από τον Spies. Ο Ιταλός πήρε την πρώτη του νίκη στην Monza, αλλά παραδέχεται ότι πλέον θα αγωνίζεται για να βοηθήσει τον Haga να εξασφαλίσει τον τίτλο. Το 2010 θα είναι η τρίτη χρονιά του Fabrizio με την ομάδα της Ducati Xerox.

 

"Είμαι πολύ χαρούμενος. Έλαβα την επιβεβαίωση της ανανέωσης του συμβολαίου μου, μια μέρα πριν τα γενέθλιά μου και νομίζω ότι δεν υπήρχε καλύτερο δώρο", δήλωσε ο Ιταλός. "Βρίσκομαι τρίτος στο Πρωτάθλημα, και στους τρεις αγώνες που απομένουν θα τα δώσω όλα. Στην Imola θα παλέψω για τον εαυτό μου, και έπειτα θα δούμε σε ποια θέση τερμάτισα εγώ, και σε ποια ο Nori. Είναι πιθανό στους δύο τελευταίους αγώνες να αλλάξω τη στρατηγική μου, ώστε να βοηθήσω τον Nori", είπε ο Fabrizio.

 

"Ο Nori και ο Michel αγωνίζονται εξαιρετικά, φέρνοντας καταπληκτικά αποτελέσματα στην ομάδα και είμαστε από τους κύριους διεκδικητές του Πρωταθλήματος. Κατά συνέπεια, η Ducati υπερήφανα ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας και με τους δύο αναβάτες", δήλωσε ο Filippo Preziosi, επικεφαλής της Ducati Corse. "Η εμπειρία που συγκέντρωσαν αυτή τη χρονιά θα συνεισφέρει στην πραγματοποίηση ακόμα καλύτερων αποτελεσμάτων στο μέλλον."

 

Ο Spies, που πήρε τη θέση του Haga στην ομάδα της Yamaha είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μετακομίσει στα MotoGP, στην ομάδα της Tech 3, για το 2010. Αυτό που απομένει τώρα είναι οι επίσημες ανακοινώσεις.

Επόμενο άρθρο »

O ROSSI στη DUCATI!!!

« Προηγούμενο άρθρο

STONER: Η σεζόν μέχρι τώρα.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα