• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Λεφτά ή ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα;
Ο Petrux διάλεξε το δεύτερο!
Νέα 04/07/2017 - 12:42

Πριν λίγα 24ωρα, κατά τη διάρκεια του GP στην Γερμανία, ο Danilo Petrucci ανακοίνωσε τη συμφωνία του με την Ducati και την Pramac.

 

Ο Ιταλός - με δυο βάθρα και τρεις πρώτες σειρές σε 4 Γύρους - είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον κι άλλων ομάδων, κυρίως της Aprilia.

 

Η τελευταία του έκανε μια πολύ καλή προσφορά, όμως τελικά το οικείο περιβάλλον της Pramac και η ανταγωνιστική GP17 (ή GP18 του χρόνου) τον κέρδισαν.

 

Αν και στην αρχή έλεγε ότι θα πάρει την απόφασή του κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος, εν τούτοις τώρα μας αποκάλυψε γιατί δεν το έκανε:

 

«Τόσο η Ducati, όσο και η Aprilia ήθελαν να πάνε διακοπές και γι’ αυτό μου είπαν ότι έπρεπε να αποφασίσω. Ήθελαν να ξέρουν τι γίνεται για το μέλλον τους».

 

«Ειλικρινά το ν’ αλλάξω ομάδα τώρα δεν θα ήταν καλό. Πραγματικά αγαπάω την Pramac, την Ducati... κι αν έλεγα ότι φεύγω, θα ήταν δύσκολο το δεύτερο μισό».

 

«Η Pramac μου έδωσε τη μεγαλύτερη βοήθεια στην καριέρα μου, μ’ εμπιστεύτηκε κι έτσι ήθελα να μείνω εδώ. Η Aprilia μου έκανε μια πολύ καλή προσφορά και τους ευχαριστώ».

 

«Όμως για την ώρα προτιμώ να έχω μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα και μια ανταγωνιστική ομάδα».

 

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι «...το 2018 θα οδηγώ εργοστασιακή μοτοσυκλέτα».

 

Ο Petrux, που υπέγραψε για ένα χρόνο και θα διεκδικήσει εργοστασιακή θέση για το ’19, μίλησε και για τον Κυριακάτικο αγώνα στην Γερμανία.

 

«Μετά από 6-7 γύρους ήταν πολύ δύσκολο να ανοίξεις το γκάζι και όλοι με περνούσαν στην ευθεία, πράγμα πολύ περίεργο όταν είσαι με Ducati. Με πέρασε Suzuki, Yamaha, ακόμα και KTM».

 

«Είχα το μεσαίο πίσω ελαστικό και είναι περίεργο γιατί οι Jorge και Dovi είχαν το μαλακό... ίσως η Michelin πρέπει να κοιτάξει τις τηλεμετρίες».

 

«Εμείς τις είδαμε και τα γλιστρήματα και τα σπιναρίσματα ήταν πολύ λάθος και δεν μπορούσαμε να τα διαχειριστούμε. Πρέπει σύντομα να ξεχάσουμε αυτόν τον αγώνα».

 

Το καλοκαιρινό διάλειμμα θα είναι μειωμένο για τον Petrux, ο οποίος θα κάνει ιδιωτικές δοκιμές με την Ducati στο Misano, στις 19 και 20 του μήνα.

 

«Θα κοιτάξουμε το set-up της μοτοσυκλέτας για τον αγώνα, αλλά θα δοκιμάσουμε και κάτι καινούργια πράγματα», σχολίασε.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul: Ο Jake Gagne

« Προηγούμενο άρθρο

Τα λάθη των κατασκευαστών

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα