• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ωραίες μάχες στις Σέρρες
Στον 3ο Αγώνα του ΠΠΤ2017
Νέα 29/05/2017 - 13:25

Ο 3ος Αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. (Αθλητική ΜΟΤοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας), που διοργάνωση η Λ.Α.Μ.Σ. (Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Σερρών) στην καλύτερη πίστα των Βαλκανίων, το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες, παρά τη βροχή που έπεφτε από το απόγευμα του Σαββάτου και για όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Οι θεατές ήταν σχετικά λίγοι, καθώς η πρόβλεψη μιλούσε για βροχή και την Κυριακή, όμως με τις συνθήκες να βελτιώνονται συνεχώς οι 5 Αγώνες των 6 κατηγοριών του ΠΠΤ2017, έδωσαν θέαμα που αποτυπώθηκε στις κάμερες της COSMOTE TV που καλύπτει φέτος τηλεοπτικά το Πρωτάθλημα.

 

Στην κορυφαία κατηγορία SBK (Superbike) αρχικά 6 οδηγοί έδωσαν τη μάχη στους πρώτους γύρους, με 4 να εναλλάσσονται στην κορυφή της κούρσας. Ο Φώτης Τσαλίκης με την Honda CBR1000RR ξεκίνησε δυνατά και άλλαξε την πρώτη θέση με τον Άρη Γκιζίνο που οδηγεί και αυτός Honda CBR1000RR. Κοντά τους και ο Γιώργος Μαρκεσίνης με Yamaha R1, ενώ ο Σάκης Συνιώρης με την Aprilia RSV4 και ο Χάρης Παρασκευόπουλος με την Yamaha R1 της νέας του ομάδας, πέρασαν μπροστά. Στους τελευταίους γύρους ο Σινιώρης φάνηκε πολύ δυνατός και σιγά-σιγά έκτισε διαφορά από τον Παρασκευόπουλο που έκανε ένα λάθος που του στοίχισε πολύτιμο χρόνο και αρκετές θέσεις τερματίζοντας τελικά 5ος. Πίσω από τον νικητή και των δύο πρώτων Αγώνων της χρονιάς ο πολύ δυνατός Μαρκεσίνης πήρε την 2η θέση, ενώ στο βάθρο ανέβηκε ο Λευτέρης Πίππος με Yamaha R1 που ξεκίνησε τελευταίος, αλλά είχε φοβερό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα. Το Κύπελλο του Νεοφερμένου (Rookie) της κατηγορίας πήρε ο Θανάσης Ζάχος με Honda CBR1000RR που τερμάτισε 8ος.

SBK
SBK
SSP
SSP

 

Ο Αγώνας της SSP (Supersport) είχε επίσης δυνατή μάχη στο ξεκίνημά του ανάμεσα σε 5 οδηγούς. Ο Άλεξ Παπαγεωργίου με Yamaha R6 προηγήθηκε με τον Δημήτρη Καρακώστα με Honda CBR600RR να ακολουθεί, τον Μιχάλη Κουτσουμπό με ίδια μοτοσυκλέτα να είναι δίπλα τους, ενώ ο Θεοφάνης Μίχας με την Τriumph Daytona 675 πίεζε τους 3 πρώτους, με τον Σταύρο Τριντή με Honda CBR600RR να είναι κοντά τους. Ο Μίχας πέρασε μπροστά και με φοβερό ρυθμό έκανε σημαντική διαφορά 4+ δευτερολέπτων από τις δύο Honda που εντωμεταξύ έδιναν τη μάχη για τη 2η θέση. Στη μέση του Αγώνα η διαφορά αυτή μειώθηκε στο 1.5 δευτερόλεπτα καθώς ο Μίχας έκοψε ρυθμό για να φυλάξει τα λάστιχά του – όπως δήλωσε – όμως στους τελευταίους γύρους με ένα φοβερό σερί ταχύτερων γύρων κάτω από το 1:21, (έκανε ταχύτερο γύρο 1:20.846) ο Μίχας πήρε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού με τον Κουτσουμπό να κερδίζει τη μάχη από τον Καρακώστα. Το Κύπελλο του Νεοφερμένου (Rookie) της κατηγορίας πήρε ο “τοπικός” Χρήστος Δήμου με Triumph Daytona 675 που τερμάτισε 6ος.

Racing
Racing

Στην διπλή κατηγορία Racing/SS300, o Λέανδρος Ντότσικας δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει και στις Σέρρες, με την Yamaha TZ250, ο Γιώργος Κίτσος με την Honda RSW250 κράτησε τη 2η θέση, μπροστά από τον Ανδρέα Λεφέβρ (ΤΖ250). Ο Βασίλης Κορωνάκης με την ΚΤΜ RC390, ήταν και πάλι ο νικητής για την κατηγορία Supersport 300, με τον Παναγιώτη Κόκκινο με ίδια μοτοσυκλέτα 2ο.

SS300
SS300

Η κατηγορία των ΝΕΩΝ οδηγών έδωσε στους θεατές μια μεγάλη μάχη με τον Νότη Παπαπαύλου με την Yamaha R3 να κερδίζει με διαφορά 0.092 του δευτερολέπτου τον Βούλγαρο Mihail Florov, που οδηγεί και αυτός R3. O Θωμάς Σκούρτας με KTM RC390 πήρε το πρώτο του βάθρο, ακολουθώντας όπως φαίνεται τα γονίδια του πολυ-Πρωταθλητή πατέρα του Σάκη.

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ ο τερματισμός με διαφορά μόλις 0.012 του δευτερολέπτου ανάμεσα στον Γιώργο Καρυωτούδη και τον “ΜΙΚΚΑ” δείχνει και τον συναγωνισμό που είχαν οι δύο οδηγοί με Yamaha R1 και στους προηγούμενους γύρους πριν τον τερματισμό. Ο Άγγελος Ζινευράκης με Τriumph Daytona 675 ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου.


 

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού ο 4ος Αγώνας ΟΛYΜΠΙΑ ΟΔΟΣ – ΜΕΓΑΡΑ στις 18 Ιουνίου.

NEOI
NEOI


 

Φωτογραφία: IGF Productions

OPEN
OPEN
SBK
SBK
SSP
SSP
Racing
Racing
SS300
SS300
NEOI
NEOI
OPEN
OPEN

Επόμενο άρθρο »

Davies: Ο αγώνας;

« Προηγούμενο άρθρο

Sykes: Ξεπεράσαμε

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα