• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sykes: Ξεπεράσαμε
Τις προσδοκίες μου!
Νέα 29/05/2017 - 12:39

Αν κι έχασε το σερί των συνεχόμενων νικών του στο Donington Park, που κρατούσε από το 2013, ο Tom Sykes ήταν πολύ χαρούμενος.

 

Ο λόγος ήταν ότι ξεπέρασε και τις ίδιες του τις προσδοκίες, το γεγονός ότι κατάφερε να μειώσει κατά 20 βαθμούς την απόστασή του από τον Rea στη βαθμολογία.

 

Το Σάββατο ο Βρετανός της Kawasaki κατάφερε να γράψει ιστορία, κατακτώντας την ένατη συνεχόμενη νίκη του στο Donington.

 

Τόσες συνεχόμενες νίκες σε μια μόνο πίστα του Ημερολογίου, δεν έχει καταφέρει να πάρει κανείς στην ιστορία του θεσμού.

 

Την Κυριακή όμως έχασε χρόνο στην αρχή του αγώνα και ο Jonathan Rea του ξέφυγε μπροστά κι έκανε μια καλή διαφορά.

 

Παρά το ότι ο Sykes είχε πάρα πολύ καλό ρυθμό και κατάφερε να πλησιάσει, στο τέλος, τον αντίπαλό του στο 1 δευτερόλεπτο, εν τούτοις δεν μπόρεσε να του πάρει και τη νίκη.

 

«Πλησίαζα, αλλά περίπου τρεις γύρους πριν το τέλος άρχισα να ζητάω πολλά μέσα στις στροφές. Αν είχα άλλους τρεις γύρους θα έκανα πιο υπολογισμένο αγώνα».

 

«Ήμουν στην εσωτερική στη γραμμή εκκίνησης και το ξεκίνημα ήταν καταστροφικό καθώς έπρεπε να σταματήσω τη μοτοσυκλέτα μιας και ορισμένοι ήθελαν να κερδίσουν τον αγώνα από την πρώτη στροφή».

 

«Ξεκίνησε άσχημα ο αγώνας και είμαι απογοητευμένος που έχασα το ρεκόρ κατ’ αυτόν τον τρόπο. Θα ήταν καλύτερα αν έχανα σε μάχη. Πάντως ο Rea με κέρδισε δίκαια και οδήγησε πολύ καλά».

 

«Κάποια στιγμή θα έφτανε κι αυτή η μέρα και δυστυχώς ήρθε. Πιστεύω ότι ο ρυθμός μας ήταν πολύ δυνατός και πλησιάζαμε».

 

«Σε γενικές γραμμές είμαι χαρούμενος. Ξεκινήσαμε στρατηγικά την Παρασκευή, κατανοήσαμε τη μοτοσυκλέτα, πήραμε την pole και μια νίκη και μια δεύτερη θέση».

 

«Μειώσαμε και τη διαφορά κατά 20 βαθμούς και να το κάνεις αυτό σε έναν Γύρο είναι σημαντικό, διότι στην καλύτερη των περιπτώσεων περίμενα σ’ έναν καλό Γύρο να μειώσω τη διαφορά το πολύ κατά 10 βαθμούς».

 

Πλέον ο Tom Sykes ελπίζει ότι θα μπορέσει να συνεχίσει να μειώνει τη διαφορά του από την κορυφή στη συνέχεια, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα.

 

«Τόσο το Misano, όσο και η Laguna Seca είναι πίστες που μ’ αρέσουν και αυτό είναι καλό. Το set-up που έχουμε μου δίνει αισιοδοξία για τη συνέχεια».

Επόμενο άρθρο »

Ωραίες μάχες στις Σέρρες

« Προηγούμενο άρθρο

Χρήσιμα συμπεράσματα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα