• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pedrosa: Καλύψαμε έδαφος!
Νίκη και νέο ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα
Νέα 07/05/2017 - 20:01

Ο Dani Pedrosa κατάφερε να πάρει τη νίκη στον 3,000ό αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και να γράψει το όνομά του στην ιστορία!

 

Ο άσος της Repsol Honda πήρε μια τεράστια νίκη, οδηγώντας από την αρχή μέχρι το τέλος τον σημερινό αγώνα και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

 

Μετά τη σημερινή του νίκη, την πρώτη για φέτος και την πρώτη από τον περσινό αγώνα στο Misano, ο Pedrosa είναι μόλις δέκα βαθμούς από την κορυφή.

 

«Είναι εκπληκτικό αποτέλεσμα κι επειδή οι αντίπαλοί μας δεν ήταν καλοί σήμερα για κάποιον λόγο. Κανονικά είναι δυνατοί εδώ», ήταν τα πρώτα λόγια ενός περιχαρούς Pedrosa.

 

«Μετά το λάθος στην Αργεντινή, που χάσαμε βαθμούς, καταφέραμε να καλύψουμε το έδαφος κι αυτό δίνει ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα».

 

Στο parc ferme, μετά το τέλος του αγώνα, έλεγε ότι δεν ένοιωθε και τόσο άνετα. Στη συνέντευξη τύπου ήταν πιο αναλυτικός.

 

«Ίσως λόγω της θερμοκρασίας η πίστα δεν είχε την πρόσφυση που είχε στις δοκιμές. Έβαλα το σκληρό μπροστά, όπως οι περισσότεροι κι έκανα διαφορά στην αρχή».

 

«Αργότερα είδα ότι ήμουν γρήγορος κι έπρεπε να διαχειριστώ το πίσω ελαστικό, το μεσαίο και να έχω υπό έλεγχο το ρυθμό μου».

 

Ο Dani είχε την απάντησή του έτοιμη, όταν ο Marquez προσπάθησε να τον πλησιάσει στα μισά του αγώνα και στο τέλος.

 

«Με το μπροστά ήταν δύσκολη η κατάσταση και εύκολα θα μπορούσες να κάνεις το λάθος αν πίεζες πολύ. Δεν απέφυγα τα λάθη».

 

«Σ’ ένα σημείο, μετά το στάδιο, έφυγα λίγο. Ήμουν στο όριο, πάτησα πάνω στο κερμπ κι έχασα περίπου τρία δέκατα. Ευτυχώς όμως ήμουν κοντά στην πίστα κι επανήλθα».

 

Ο Dani έκανε τη διαφορά στην αρχή του αγώνα, εκμεταλλευόμενος το μεσαίο πίσω ελαστικό του, την ώρα που ο Marquez επέλεγε το σκληρό.

 

«Έκανα διαφορά στην αρχή, αλλά δεν ήθελα να είναι μεγαλύτερη για να μην πιέσω υπερβολικά το ελαστικό. Ο Marc, με το σκληρό, ίσως χρειάστηκε παραπάνω να το ζεστάνει, όμως ήξερα ότι θα ήταν δυνατός από τα μισά κι έπειτα».

 

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος με τη νίκη. Δουλεύουμε σκληρά με την ομάδα και βελτιωνόμαστε σιγά-σιγά. Μετά το βάθρο, ήρθε αυτή η νίκη κι ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι».

 

Για μια ακόμη φορά, ο Dani Pedrosa απέδωσε τη συνολικά βελτιωμένη εικόνα του σε μια σειρά παραγόντων.

 

«Μαθαίνουμε περισσότερο τη μοτοσυκλέτα, στο στήσιμο και στα ηλεκτρονικά. Μαθαίνουμε κι από τα λάθη μας».

 

«Μπορούμε και μένουμε περισσότερο στα θετικά, ενώ κι οι αντίπαλοί μας εδώ δεν ήταν τελικά δυνατοί, όπως περιμέναμε. Βελτιωνόμαστε και θέλουμε να μείνουμε σ’ αυτό το δρόμο». 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Μεγάλη έκπληξη!

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez MotoGP: Θρίαμβος Pedrosa!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα